Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stina Nilsson tvärvändning med utpekade pojkvännen Emil Nykvist: "Har inget behov av det"

23 jun, 2023, 14:00 
Stina Nilsson och Emil Nykvist

Stina Nilsson ger kryptiska svar på frågan om förhållandet med landslagskollegan Emil Nykvist.

Annons

Det blev en stor snackis när OS-guldmedaljören Stina Nilsson, skidvärldens sprintdrottning, plötsligt bytte sport. Numera är hon skidskytt!

Men intresset kring Stina har funnits kvar, trots att hon inte hunnit bli riktigt lika framgångsrik i sin nya sport. Privatpersonen Stina är fortfarande något av ett mysterium, eftersom hon jobbar aktivt på att få förbli så hemlig som möjligt.

– Jag är en person med ganska mycket integritet. Jag bjuder på det jag själv tycker att jag vill prata om. De som känner mig vet direkt att, ”nu fick hon en fråga som var över gränsen” för då kan jag slå bakut. Eller åtminstone kan jag uppfattas så. Jag tycker om att ha mitt privatliv privat. Och det är ett medvetet val, har Stina sagt till Expressen.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Stina Nilssons tvärvändning med pojkvännen

Men sedan i våras vet vi en viktig sak om Stina: hon har en pojkvän. Emil Nykvist heter mannen i fråga, och han är också skidskytt i det svenska landslaget.

Annons

Emil bekräftade förhållandet för NWT och paret har lagt upp bilder på Instagram där man ser dem tillsammans. Men Stina fortsätter att hålla hårt på sin integritet. När Expressen frågar om förhållandet är öppenheten ett minne blott. I den frågan har hon stått för en tvärvändning.

– Jag känner inget behov av att kvällstidningarna skriver om det, säger hon till tidningen.

– Det är klart det är bra att vi håller på med samma sak och kan pusha varandra i det.

Stora kärlekscirkusen

Stina och Emil är dessutom inte ensamma i skidskyttelandslaget om att kombinera kärlek och idrott. Kollegorna Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har varit ett par i över ett år.

Hanna var tidigare tillsammans med en annan landslagsprofil, Jesper Nelin, som i sin tur hittat kärleken i Fanny Johansson – Martin Ponsiloumas tidigare flickvän. Så det rör sig alltså om en rejäl kärlekscirkus i skidskyttelandslaget, en som Stina och Emil alltså också har klivit på!

Annons