Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnan berättar om obekväma Efter Fem-upplevelsen – har mått dåligt efter intervjun

21 maj, 2024, 11:00 
Axel Pileby i Efter Fem
Jesper Björkman berättar sanningen om den känslosamma intervjun i Efter Fem.
Annons

Axel Pileby fick förtroende från TV4 att vara ett av ansiktena utåt för storsatsningen Efter Tio. Och som Axel betalade tillbaka! Tillsammans med Anna Brolin, Tilde de Paula Eby, Maximilian Artell, Henrik Alsterdal och Johan Maceus har han gjort storsuccé i rutan. Det är svårt att tänka sig en tid utan Efter Fem i tablån!

6 saker du inte visste om Axel PilebyBrand logo
6 saker du inte visste om Axel Pileby

Obekväma intervjun i Efter Fem

I helgen hade Axel en av sina tuffaste utmaningar hittills i tv-karriären. Han intervjuade före detta fotbollsproffset Jesper Björkman, som fick en ALS-diagnos när han var 29 år gammal.

Jesper Björkman
Kämpa, Jesper – vi tror på dig!TV4

Det blev en väldigt utelämnande, stark intervju. Nu erkänner Jesper att han har mått dåligt över det som kom fram under samtalet. Samtidigt ångrar han sig inte.

Annons

– Det var ett trevligt möte men samtalet var väldigt känslosamt och privat. Det känns jobbigt att blotta sig så mycket, men det är ännu viktigare att belysa ALS. Därför är jag väldigt stolt över att jag och Linnea gjorde intervjun, skriver Jesper på Instagram.

"Det var väldigt stressigt"

I intervjun berättade Jesper och hustrun om hur hans sjukdom har förändrat deras gemensamma liv.

– Vi har verkligen tagit tag i våra drömmar och förverkligat dem. Det börjar med att vi köpte hus och gifte oss, sen kom Selma. Det har det varit ett hattrick i mina drömmar i livet, vilket är fantastiskt att vara med om på ett år. Det var väldigt stressigt men varit värt det och vi ångrar ingenting, säger Jesper.

Jesper och Linnea fick dottern Selma i december i fjol.

– Jag tror många skulle bli förvånade över hur normalt mitt liv är. Jag har gått till jobbet, kollat på fotboll med vänner. Jag är småbarnspappa som precis vilken 31-åring som helst. Men jag tror också att man skulle bli väldigt förvånad över hur tufft det är att gång på gång bli sämre, säger Jesper.

Jesper har sagt till läkarna att han inte vill ha direkta besked om hur långt han har kvar.

– En dålig prognos ger mig ingenting förutom att jag bara kommer tänka på det mer. Jag vet att jag har oddsen emot mig och att det är en väldigt stor risk att jag inte lever så länge som jag hoppats. Men en prognos kan bara döda hoppet och det bättre att ha kvar det, säger Jesper.

Annons