Stjärnan i bråk med funktionär på Kristallen – dramat tittarna inte fick se

14 sep, 2022, 15:00 

Nu berättar berömda skådespelaren om den dramatiska situationen under Kristallengalan, som tv-tittarna inte fick se.

Annons
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!

Erik "Jerka" Johansson, 43, är en av våra största skådespelare, känd från bland annat Bonusfamiljen och Eva & Adam.

För några veckor sedan var han en av många kända gäster på den årliga Kristallengalan. Men det var ingen lyckad kväll, avslöjar Erik i podcasten ”Recept tack!?”. Faktum är att han aldrig kommer gå på galan igen.

– Det är för tramsigt och de fokuserar på fel saker, säger han i podcasten, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Erik "Jerka" Johansson rasar mot Kristallengalan

I podcasten berättar Erik att han känner sig upprörd över att han aldrig blivit nominerad i kategorin årets manliga skådespelare.

Annons

– Vi är ju fyra i huvudcasten. Det är jag, Vera, Fredrik och Petra. Alla de tre har någon gång blivit nominerad för bästa skådespelare, utom jag!, säger han.

Erik och Bonusfamiljen-kollegorna Fredrik Hallgren och Vera Vitali på Kristallengalan 2018.

Erik förklarar att han blev så pass kränkt och upprörd under galan, bland annat för att priserna för kategorierna årets manliga skådespelare, årets kvinnliga skådespelare samt årets dramaserie delades ut innan den tv-sända galan, att han bestämde sig för att gå därifrån.

Erik och några kollegor satte sig istället på restaurang Hasselbacken, mittemot Cirkus där Kristallengalan ägde rum, och beställde in drinkar. Men då tog kvällen ännu en vändning.

Annons
Erik Johansson Kristallen 2022.
Erik menar att han gått på sin sista Kristallengala.

– Precis när jag ska ta min första sipp av den här underbara GT:n, då kommer det en funktionär som har sprungit från Cirkus, berättar han.

– Som säger att ni måste komma tillbaka, det ser inte bra ut. Det är tomma platser där inne och det blir fruktansvärt pinsamt för oss.

Erik och vännerna vägrade dock gå tillbaka till Cirkus, och han förklarar att han där och då förstod att han aldrig kommer få komma på Kristallengalan igen.

Annons