Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnan sparkad från På spåret – bekräftar konflikten med SVT

01 dec, 2022, 14:00 

Kapellmästare Stefan Sporsén bekräftar att Augustifamiljen fick sparken från På spåret.

Annons
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Vecka efter vecka lockar På spåret flera miljoner svenska tv-tittare. Många kan knappt bärga sig innan det är dags att ge sig ut på spåren och vägarna med programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström i förarsätet.

Med spänning besöker deltagarna och tittarn olika resmål och försöker knäcka svaret på de tuffa frågorna. Resmålen brukar sedan avrundas med musikfrågor och låtar framförda av husbandet.

Sedan en tid tillbaka har SVT roterat mellan husbanden och i år är det Bo Kaspers Orkester, MOR, Smith & Thell och Benny Anderssons Orkester som delar på det prestigefyllda uppdraget.

Annons
Kristian Luuk och Fredrik Lindström
Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret.

Augustifamiljen: ”Vi fick sparken”

Innan dess var det Augustifamiljen som under tio år agerade husband och levererade svängiga låtar tillsammans med diverse gästartister. Så när SVT plötsligt ändrade upplägget togs det inte emot speciellt bra.

– Vi fick sparken. Och alla i bandet blev rätt låga av det beskedet, sa kapellmästaren Stefan Sporsén till Aftonbladet i samband med SVT:s ändring.

Konflikten med SVT

Augustifamiljen hade under åren skrivit ettårskontrakt med SVT. Efter varje säsong hade bandet ett internt samtal innan dialogen med kanalen, men den här gången hann de inte ens starta någon.

Annons

– SVT ringde och kallade mig till möte. Då hade en liten fågel viskat i mitt öra, så jag var förberedd. Motiveringen var väl att programmet måste förnyas hela tiden.

– De här tio åren har varit en musikalisk utmaning. En ynnest att på bästa sändningstid få leka musik. Så vi ville ju verkligen inte sluta. Alla i bandet blev rätt låga när vi fick sparken.

Augustifamiljen
Augustifamiljen, tidigare husband i På spåret.

Foto: TT

Annons