Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Stjärnan sparkad från På spåret – bekräftar konflikten med SVT

Stjärnan sparkad från På spåret – bekräftar konflikten med SVT

Kapellmästare Stefan Sporsén bekräftar att Augustifamiljen fick sparken från På spåret.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”
0:22

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

(0:22)

Slå på ljud

Vecka efter vecka lockar På spåret flera miljoner svenska tv-tittare. Många kan knappt bärga sig innan det är dags att ge sig ut på spåren och vägarna med programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström i förarsätet.

Med spänning besöker deltagarna och tittarn olika resmål och försöker knäcka svaret på de tuffa frågorna. Resmålen brukar sedan avrundas med musikfrågor och låtar framförda av husbandet.

Sedan en tid tillbaka har SVT roterat mellan husbanden och i år är det Bo Kaspers Orkester, MOR, Smith & Thell och Benny Anderssons Orkester som delar på det prestigefyllda uppdraget.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström

Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret.

Bo Håkansson BHÅ

Augustifamiljen: ”Vi fick sparken”

Innan dess var det Augustifamiljen som under tio år agerade husband och levererade svängiga låtar tillsammans med diverse gästartister. Så när SVT plötsligt ändrade upplägget togs det inte emot speciellt bra.

– Vi fick sparken. Och alla i bandet blev rätt låga av det beskedet, sa kapellmästaren Stefan Sporsén till Aftonbladet i samband med SVT:s ändring.

SVT:s beslut om På Spåret får tittarna att rasa: "Nationell skandal"

Konflikten med SVT

Augustifamiljen hade under åren skrivit ettårskontrakt med SVT. Efter varje säsong hade bandet ett internt samtal innan dialogen med kanalen, men den här gången hann de inte ens starta någon.

– SVT ringde och kallade mig till möte. Då hade en liten fågel viskat i mitt öra, så jag var förberedd. Motiveringen var väl att programmet måste förnyas hela tiden.

– De här tio åren har varit en musikalisk utmaning. En ynnest att på bästa sändningstid få leka musik. Så vi ville ju verkligen inte sluta. Alla i bandet blev rätt låga när vi fick sparken.

Augustifamiljen

Augustifamiljen, tidigare husband i På spåret.

Bo Håkansson BHÅ

Foto: TT