Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans sylvassa kritik mot TV4 efter incidenten – kanalens svar

07 nov, 2022, 11:30 
Kikki Danielsson och Olle Jönsson

I en intervju med Nöjeslivet riktar nu Olle Jönsson hård kritik mot TV4.

Annons
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”Brand logo
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre är igång med en ny säsong och bland deltagarna hittar vi kända artistnamn som Måns Zelmerlöw, Molly Hammar, Anna Ternheim och Lasse Stefanz-stjärnan Olle Jönsson.

Och den sistnämnda trivs exemplariskt i programmet. Han har länge gillat det stora underhållningsprogrammet och säger till Nöjeslivet att han länge drömt om att få medverka.

– Jag är ett stort fan av programmet, och tycker det har varit mycket fina upplevelser. Största upplevelsen var när jag fick se Magnus Carlson sjunga ”Eternal Love”, det var fantastiskt, säger Olle Jönsson till sajten.

Kikki Danielsson bröt negativa trenden

Men att Olle Jönsson skulle få en inbjudan till Så mycket bättre var inte helt självklart. Det tog nämligen hela sju år innan TV4 valde att låta en dansbandssångare figurera i programmet.

Annons

Då var det Kikki Danielsson som 2017 bröt den negativa trenden. Sedan dess har det rullat vidare med namn som Christer Sjögren, Casper Janebrink och Olle Jönsson.

Kikki Danielsson
Kikki Danielsson bröt den negativa trenden när hon medverkade i Så mycket bättre 2017.

Olle Jönssons kritik: ”Hur många som helst”

Lasse Stefanz-stjärnan är dock kritisk till TV4:s beslut och tycker att man borde haft med någon dansbandsartist långt tidigare.

– Vi har ju hur många som helst som varit en stor del i det svenska musiklivet. Nu blev det ju Sven-Ingvars i och med att Oscar (Magnusson) var med, men vi har ju flera exempel som Sten och Stanley, Flamingokvintetten med flera. Jag, Christer, Casper och de andra har försökt räta upp det för dansbanden. Det är trevligt.

TV4 håller i sin tur inte med om kritiken och tycker att man gett dansbandsartisterna bra med utrymme i programmet.

”Nja vi har haft Kikki Danielsson som kommer från dansbandskulturen, även Christer Sjögren och nu sist Casper Janebrink har varit med. Så där håller jag nog inte med Olle”, skriver Martin Nygren, producent på TV4, till Nöjeslivet.

Olle Jönsson
Olle Jönsson från Lasse Stefanz tycker TV4 borde tagit in dansbandet tidigare i Så mycket bättre.

Foto: TT/TV4

Annons