Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnartisten anklagas för fusk dagar före Melodifestivalen: "Borde diskas"

11 jan, 2024, 19:30 
Stjärnartisten blir nu utpekad som fuskare – inför sitt stora framträdande på Melodifestivalen.
Annons

Fröken Snusk är en av Sveriges mest omtalade artister just nu. Delvis på grund av sin gimmick, att aldrig visa ansiktet. Hon bär ständigt en rosa rånarluva över huvudet, för att skydda sin identitet.

Hennes låttitlar har höjt på en del ögonbryn runtom i landet: ”Tjackballe”, ”Våt i trosan”, ”Strippa i ditt vardagsrum”, ”Rid mig som en dalahäst”, ”Jag går i säng med min lärare”, ”Smutta Frökens mutta”, ”In i dimman”, ”Gang bang i min Epa”, ”Shottar”, ”Dyr bensin”, ”Sex med din daddy” – för att nämna några.

Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

Fröken Snusk anklagad för fusk inför Melodifestivalen

Nu ska Fröken Snusk göra debut i Melodifestivalen, med låten "Unga och fria". Samtidigt höjs krav på att hon ska diskas – eftersom hennes framgångar blivit föremål för granskningar och debatter.

Annons

Det föreligger nämligen misstankar om att Fröken Snusks statistik på musiktjänsten Spotify har blivit manipulerad.

Sammanlagt ska låtarna ha strömmats över 200 miljoner gånger förra året. Men nu har flera låtar försvunnit från plattformen – och Spotify själva har meddelat att de kommer att vidta tuffare åtgärder för att hindra att artister och deras representanter köper fejkade strömningar.

Allvarliga anklagelser – så förklarar företaget själva

Svenska Dagbladets krönikör Essy Klingberg menar att Fröken Snusk borde bli diskad från Melodifestivalen ifall det bevisas att hennes lyssningsstatistik bygger på fusk.

– Allt annat skickar en oroväckande signal till branschkollegorna: att SVT står beredd att blåsa vind i seglen hos den som köpt sig framgång, skriver Essy.

Fröken Snusk och hennes producent Rasmus Gozzi har själva inte uttalat sig i frågan. Men Essy pekar på en iögonfallande passage i Gozzi Records AB:s förra årsredovisning:

”Bolaget har under flera års tid investerat kapital för att bygga upp den organiska rankingen på flertalet musikplattformar som nu nått tillräckligt hög nivå för att kunna bära sig själv utan fortsatt större löpande investeringar", kan man läsa där.

Annons