Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Stjärnkocken ryter ifrån i Carina Bergfeldt: "Du förnedrar 120 miljoner människor"

Stjärnkocken ryter ifrån i Carina Bergfeldt: "Du förnedrar 120 miljoner människor"

Det uppstår lite av en kulturkrock i senaste Carina Bergfeldt.

Här tillrättavisas Carina Bergfeldt – efter miljonmissen
0:23

Efter reklamen: Här tillrättavisas Carina Bergfeldt – efter miljonmissen

(0:23)

Slå på ljud

Carina Bergfeldt har gjort storsuccé med sin talkshow i SVT.

Det var när Fredrik Skavlan beslutade att lägga ner som Carina fick ta över stafettpinnen. Konceptet är detsamma. Varje vecka bjuds svenska, ibland internationella, kändisar in till studion för att prata om livet.

Högt och lågt, dystert och glatt. Ja, ämnena varierar stort. Och ibland händer det att gästerna inte går helt hand i hand.

I fredagens avsnitt tar Renée Nyberg, Thomas Nordegren, Louise Epstein, Uje Brandelius samt stjärnkocken Marcus Samuelsson plats bredvid Bergfeldt, och det är då som Nordegren råkar uttrycka sig aningen klumpigt, vilket får Samuelsson att ryta ifrån.

Stjärnkocken från New York till Stockholm

Marcus Samuelsson är både krögare och kock, och han är en av branschens absolut bästa. I New York där han bor driver han två av världens kändaste restauranger, Aquavit och Red Rooster.

Han är från Göteborg men matlagningen tog honom ut i världen i tonåren. Men nu är han alltså tillbaka i Sverige för att medverka i Carina Bergfeldt. Och mycket av hans tid i programmet handlar förstås om mat, och det är där Thomas Nordegren kommer in i bilden.

Marcus Samuelsson och Thomas Nordegren är inte helt eniga i Carina Bergfeldt.

Karin Törnblom/TT

Krocken mellan Samuelsson och Nordegren

Samuelsson är född i Etiopien och bär förstås med sig mycket av landets kultur än i dag. Men Nordegren är inte helt såld på maten från Etiopien.

– Jag älskar ju att testa nya saker och det afrikanska köket. Men en sak som jag har försökt jobba med i det etiopiska köket, det är den här disktrasan, säger han.

Samuelsson förstår snabbt vad han syftar på med "disktrasan".

– Det är injera-brödet, nu förnedrar du bara 120 miljoner människor.

Injera är ett etiopiskt tunnbröd som är fermenterat, och som äts mer eller mindre dagligen av landets befolkning.

– Nej men allt annat är jättegott men jag har lite svårt att äta upp det, förklarar Nordegren.

Men Samuelsson tar inte illa upp, utan tar det hela med ro.

– Jag förstår, det är inte första gången, säger han och skrattar.

Foto: TT