Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor 70-årsfest var redan planerad – de skulle ha överraskat Noppe

03 mar, 2017, 09:00 
Ingen hade trott detta.
Annons
Noppe-lee

Greve Carl Adam Lewenhaupt skulle ha fyllt 70 år den första augusti i sommar och planeringen av uppvaktningen hade redan börjat. Med ett brett nätverk var han en omtyckt krögare och sågs mycket i Stockholmsvimlet. Han ägde och drev dessutom medlemsklubben Noppe i Stockholm.

johan-petre-ibl

Enligt uppgift ville Noppes hustru, Lee Haeng-Wha, ha en överraskningsfest för maken. Festfixaren Johan Petré har känt Noppe i tio år och berättar att det var han som skulle ha hjälpt till att ordna med det praktiska.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Noppe har varit en stor förebild för mig och vi har stöttat varandra. Jag hjälpte honom bland annat med hans sommarfester för tio år sen. Han var en otrolig nätverkare och gillade att gå på party, berättar festfixaren Johan Petré för Svensk Damtidning.

Greve Carl Adam avled under kvällen mot onsdagen. Han var yngre son till greve Gösta Lewenhaupt och Christina Louise, född De Geer af Leufsta. Han ägde tidigare det före detta Lewenhauptska fideikommisset Geddeholm i Västmanland. Han var sedan barndomen vän med kung Carl XVI Gustaf.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Annons