Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor ilska mot Suzanne Axells nya jobb efter Fråga Doktorn: "Hon har tappat all trovärdighet"

17 mar, 2023, 11:30 
Suzanne Axell
Suzanne Axell får motta tuff kritik för jobbet hon har hoppat på efter tiden i långköraren Fråga doktorn.
Annons

Suzanne Axell var frontfigur för Fråga doktorn i 18 år. Många blev förvånade, och kanske lite bestörta, när hon i mars 2021 meddelade att hon skulle hoppa av programmet.

– Det är så lätt att bränna ut sig i det här jobbet. Jag vill ju inte pendla 160 mil i veckan längre och det var därför jag sa upp mig. Nu måste jag försöka ta det lite lugnt mellan varven så att jag inte går in i väggen, har Suzanne sagt i en intervju med Svensk Dam.

– Jag är oerhört tacksam för det enorma gensvar som jag får fortfarande från människor som vill se mig och höra mig och som frågar efter mig.

Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Suzanne Axell får kritik för jobbvalet efter Fråga doktorn

Efter Fråga doktorn har Suzanne arbetat med lite olika projekt, bland annat en dokumentär om de ikoniska popsystrarna Lili och Susie.

Annons

Men nu syns hon runtom i landet i ett helt annat sammanhang. Suzanne är nämligen ansiktet utåt för nätläkarna Krys nya reklamkampanj.

Det här har väckt starka känslor på de sociala medierna.

"Att hon den härliga före detta programledaren för Fråga doktorn på SVT säljer sig som affischnamn till KRY får mitt hjärta att brista", skriver en användare på Twitter.

"Jag reagerade också. Hennes trovärdighet försvann totalt", skriver en annan.

"Såå hemskt!", skriver en tredje.

"Det fick mitt blodtryck att stiga", skriver en fjärde.

Suzanne Axell
Suzanne Axell har fått motta tuff kritik för samarbetet med Kry.

"Suzanne Axell, långvarig Fråga Doktorn programledare och journalist, frontar nu Krys reklamkampanj. Det är lite kräk i munnen det", skriver en femte.

Därför har Kry fått kritik

Kry, som till stor del ägs av olika rikskapitalbolag, har fått upprepad kritik i den svenska pressen.

Annons

– Nätläkarbolagen dränerar vården på pengar, har allmänläkaren Hanna Åsberg, ordförande på SFAM, Svensk Förening för Allmänmedicin, sagt till SVT.

– Det är framförallt friskare patienter med lättare åkommor som kontaktar nätläkarbolagen. De patienter som har störst behov av sjukvård, äldre patienter och patienter med kronisk sjukdom, måste fortfarande hanteras via vanliga vårdcentraler.

"Viktigt att vi tar aktiva val"

Svensk Dam har sökt Suzanne Axell. Så här säger hon själv om kampanjen i en intervju på Krys hemsida.

– Jag tycker det är viktigt att vi gör aktiva val i livet, och att vi funderar över vad vi värderar, prioriterar och är i behov av. Inte minst när det gäller vården. Det är ett av de viktigaste ämnena i dagens samhälle, och ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Suzanne.

– Jag upplever att många inte vet vad de ska göra om de är missnöjda med ett läkarbesök eller sin vårdcentral. Men faktum är att du har en rättighet välja vårdgivare, och byta till en vårdcentral som passar dig. Jag tycker det är viktigt att vi tar aktiva val i de rättigheter vi har.

Annons