Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor oro efter bilden som visar Carola Häggkvists plötsliga förändring – varnas för dieten

03 maj, 2023, 12:00 
Carola Häggkvist

Carola Häggkvist har börjat med en ny diet – och hennes nya bilder gör följarna oroliga.

Annons

Carola Häggkvist är en jubilant! Det har gått 40 år sedan en 16-årig monstertalang dök upp i Melodifestivalen och framförde den framtida klassikern Främling.

För att fira ska Carola ha en stor sommarturné som kulminerar i en spelning på Avicii Arena i Stockholm. Men hennes kroppsliga förberedelser inför konserterna har blivit kontroversiell.

Carolas avslöjande om singellivetBrand logo
Carolas avslöjande om singellivet

Carola Häggkvist förändrad – nya bilden väcker oro

Carola Häggkvist
Carola har förändrats – och alla är inte positiva.

För att komma i önskad form i god tid till turnén har Carola nämligen börjat banta.

"Äntligen kan jag se mig själv i helkropps-spegeln hemma i mina underkläder och tycka om det jag ser. Dieten kickar igång mitt system och fokus. Rösten och tanken blir klarare. Faran är att inte glömma dricka mkt vatten!! Och inte träna för hårt samtidigt. Kallas för ’Danska rikshospitalets diet’. Följ till punkt och pricka och du kommer att rasa och förändra din ämnesomsättning på 13 dagar! Helt plötsligt sitter kläderna på ett helt nytt sätt och mina konturer på kroppen syns...", skriver Carola själv på Instagram.

Annons

Men i kommentarsfältet hittar vi verkligen inte bara stöttande och pepp. Carola får i stället gott om kritik för att hon förespråkar dieten i fråga.

"Tycker du är fantastisk Carola men behåll dina dieter för dig själv snälla… du är en förebild för så många unga kvinnor. Livet består av så mycket mer än yta. Du är och har alltid varit vacker. Inifrån och ut", skriver en användare.

Dieten kontroversiell: "Kan bli rubbning"

"Att rekommendera en diet som laborerar ämnesomsättningen är absolut inte bra! Inget att leka med. Kan bli rubbning som man får leva med hela livet sen. Gå ner i vikt kan man göra utan dieter som tyvärr är kortvariga", skriver en annan.

"Sorgligt att du som har en så stor möjlighet att sprida bra saker och som du också gjort i mångt och mycket går ut med nåt sånt här. I denna utseendehets vi redan har i samhället ska vi väl inte tipsa om dieter för att 'rasa' i vikt... snälla, tänk på vad du förmedlar!!! Ledsamt!!!", skriver en tredje.

Även professionella dietister har varit kritiskt mot den så kallade Danska rikshospitalets diet. Viveca Annell, dietistexpert för Icakuriren, har avslöjat att själva namnet är en bluff.

– Danska Rikshospitalets 13-dagars diet har inte någon vetenskaplig förankring. Dieten är påhittad av någon som satte namnet Danska Rikshospitalets diet för att den skulle låta mer trovärdig, säger Viveca i en artikel i Icakurien.

Annons