Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora ändringen i Nyhetsmorgon väcker ilska: "Det är fruktansvärt"

07 jun, 2024, 17:00 
Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgons ändring väcker stor ilska bland tittarna.
Annons

Nyhetsmorgon är verkligen hela Sveriges morgonprogram. En ritual som har en enda uppgift: att kickstarta dagen för en hel befolkning!

Men nu har programmet genomfört en ändring som fått en stor grupp av tittarna att känna sig exkluderade. Ilskan är stor – och den riktas direkt mot TV4.

Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”Brand logo
Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”

Ändringen i Nyhetsmorgon väcker ilska

Nyheter24 rapporterar att Nyhetsmorgon inte kommer att textas i linjär-TV-sändningen under juli och augusti. "Fruktansvärt", menar Liza di Paolo-Sandberg, förbundsordförande för SKPF Pensionärerna.

Annons
Nyhetsmorgon
Vi hör inte vad ni säger, Soraya och Anders!TV4

– Det är cyniskt och så typiskt av TV4 att göra besparingar på sådana grupper som pensionärer och personer med hörselskada, säger hon till Nyheter24.

TV4 refererar till streamingtjänsten TV4 Play. Där kommer textning att ingå.

– Från och med 1 juli kommer alla som vill följa Nyhetsmorgon direkttextat att kunna göra det på TV4 Play som är tillgängligt och utan kostnad för alla. Vi förlänger samtidigt direkttextningen med en timme så att det startar klockan 06, säger Jannike Croona Broman, Nordic Head of Operations på TV4.

Annons

"TV4 struntar i det"

Men Liza tycker inte att detta är gott nog som kompensation.

– Det kommer naturligtvis att märkas. Många äldre har inte tillgång till eller använder inte TV4 Play. Man ska inte tvingas till att använda Play, säger Liza.

Magasinet Senioren har också tagit upp reaktionerna som TV4:s beslut har väckt.

–Det här innebär att tittare som är beroende av textningen i Nyhetsmorgon inte kommer att kunna få den under juli och augusti i linjär tv. TV4 struntar helt enkelt i att göra Nyhetsmorgon tillgängligt för alla de tittare de har idag, säger Barbro Garneij från den fackliga organisationen Medietexterna till Senioren.

Annons