Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora bluffen i Farmen – mörkas helt för tittarna: ”Vill inte riskera”

06 feb, 2024, 20:30 
Nu kommer sanningen om händelsen i Farmen fram.
Annons

Det traditionella bondelivet är något som varje år får ett gäng svenskar att söka sig till tv-programmet Farmen. Här får de prova på ett något primitivare liv, långt ifrån den vanliga bekvämligheten som de annars lever i.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Anna Brolin har de senaste åren haft programledarrollen för det omtyckta programmet. Med tiden har hon blivit varm i kläderna och att förklara tävlingsregler har kommit att bli en uppgift som hon känner sig bekväm med.

Och när hon behöver hjälp, som vid lite mer avancerad bondekunskap, får hon hjälp av Farmen-profilen Hans Wincent – en riktig bonde som ser till att ”farmarna” sköter sig på gården och att djuren mår bra.

Annons
Anna Brolin
Anna Brolin är programledare för Farmen i TV4.TV4

Bluffen i Farmen som mörkas för tittarna

Vid sidan om kan tv-tittarna dessutom njuta av systerprogrammet ”Torpet”. Där får utslagna deltagare från Farmen chansen att fortsätta kvala och tävla om en plats tillbaka i det riktiga ”Farmen”.

Så när favoriter lämnar, kan tittarna ändå känna ett visst hopp om att de får återse sin älskade deltagare åter ta plats på gården och fortsätta att tävla om att ta hem den stora segern.

Men när de traskar från farmen till torpet framstår det som att det bara ligger ett stenskast bort. Sanningen är någon helt annan och det tar mer eller mindre 45 minuter med bil, berättar deltagaren Magnus Samuelsson för Hänt.

Annons

– Det är typ skitlångt. För på den här bytesdagen har man ju liksom kampen och sen får man sätta sig i en jävla bil med ögonbindel och åka hur länge som helst.

”Vill ju inte riskera”

Bilfärden på 45 minuter är så klart något som tittarna slipper att bevittna. I stället ser det ut som att deltagarna traskar hela vägen till torpet, men det är alltså inte sanningen, berättar Magnus.

– Några har ju fått gå genom skogen och några längs vägen. Så jag menar, man vill väl skapa en illusion av att man vandrar ifrån Farmen till Torpet. Men jag tänker att det är produktionstekniska skäl till att man inte faktiskt kan gå mellan Torpet och Farmen, säger han och fortsätter:

Annons

– För då kan man ju vara på Farmen och gå och smyga på torparna och det vill man ju inte riskera liksom.

Farmen
Sträckan mellan farmen och torpet är betydligt längre än vad TV4 vill få tittarna att tro.TV4

Foto: TV4

Annons