Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora bråket efter Adam Alsings död – avsnittet har stoppats: "Vi stryker allt"

04 jul, 2023, 11:15 
Adam Alsing

Adam Alsings nära vän berättar om bråket som uppstod efter stjärnans död.

Annons

Det var en dag då Sverige drog efter andan. Den 15 april 2020 nåddes vi av beskedet att Adam Alsing gått bort, endast 51 år gammal. Programledaren hade då varit sjuk i covid-19 i drygt tre veckor.

Nyheten lämnade hela Nöjes-Sverige i chock och sorg. Tankarna gick direkt till familjen, till hustrun Anette och sönerna Sebastian och Kasper.

Tv-profilen Messiah Hallberg, känd för Svenska nyheter i SVT, har i en intervju med magasinet King avslöjat att ett bråk uppstod i kölvattnet av Adams bortgång.

Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter makenBrand logo
Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter maken

Stora bråket efter Adam Alsings död

Messiah sände radio på stationen NRJ tillsammans med Adam och Klara Doktorow. Enligt Messiah ville NRJ göra om programmet efter Adams död – något som både Messiah och Klara motsatte sig.

Annons

Messiah ville ta upp dispyten i sin podcast Freakshow men blev stoppad, eftersom Freakshow precis som NRJ tillhörde mediehuset Bauer media.

– Det fanns en viss kritik mot arbetsgivaren i det jag hade skrivit. Cheferna gick in och förhandslyssnade på inslaget och dagen innan det skulle publiceras fick jag ett sms där det stod att avsnittet inte fick sändas. Jag sa att jag kunde klippa om det, men svaret blev: ”Vi stryker allt och tar nya tag nästa vecka.” Men så ville inte jag jobba så jag sa att antingen publicerar vi avsnittet eller så lägger jag ner podden. Avsnittet sändes aldrig och jag lade ner podcasten, säger Messiah till King.

"När Adam var sjuk sa vi ingenting"

Messiah Hallberg
Messiah och Adam var mycket goda vänner.

I samma intervju berättar Messiah om hur plötsligt Adams död drabbade dem.

– Det var så surrealistiskt, när Adam var sjuk sa vi ingenting i radion. Vi klippte in hans skratt så att det skulle låta som om han var med. Jag och Adam hördes hela tiden när han var i karantän. Adam gillade The Weeknds Blinding Lights, och när Weeknds nya singel släpptes skickade jag den till honom. Han var alltid snabb på att svara, men jag fick inget svar och såg att han inte hade läst sms:et, säger han.

– Jag satt hemma på min säng och hade precis borstat tänderna när jag fick samtalet. Jag vet inte vad jag ska säga … jag fick en chock. Där började det mörkaste året i mitt liv. Tre dagar senare var vi tillbaka i studion och spelade in radio. Det kanske låter självupptaget, men jag kände att vi gjorde det för hans skull. Det kändes trösterikt att fortsätta i hans anda.

Annons