Stora bråket kring Bingolotto – Ingvar Oldsbergs chockbesked

Ingvar Oldsberg

Roger Lundsten/Aftonbladet/TT
Ingvar Oldsberg kastades ut från Bingolotto – men nu har han stora nyheter att bjuda på.
Bingolottos programledare – minns du alla?
Slå på ljud

Ingvar Oldsberg fick lämna Bingolotto med buller och bång. Produktionsbolaget bakom programmet gjorde en intern utredning som visade på "allvarliga arbetsmiljöproblem" – och Ingvar sågs som ansvarig.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, sa Hans Sahlin, vd på organisationen Folkspel, till Aftonbladet.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, sa Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4.

Ingvar Oldsberg tillbaka i Bingolotto

Men nu sker något av en mirakulös comeback. Den 23 oktober ska Bingolotto fira 30-årsjubileum med ett specialavsnitt. Utöver de ordinarie programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg kommer samtliga tidigare programvärdar att dyka upp: Leif ”Loket” Olsson, 79, Rickard Olsson, 54, Lasse Kronér, 58, Marie Serneholt, 38 – och Ingvar Oldsberg.

Ingvar har själv pratat om sin sorti från Bingolotto vid flera tillfällen, bland annat i programmet Breaking News. Han hävdade bestämt att han inte skapat något skräckvälde i produktionen.

Folkspel kom hem till honom för ge nådastöten.

– Utifrån diskussioner med TV4:s ledningsgrupp hade de kommunicerat dagen innan att de kommit fram till det här beslutet och av den anledningen kom Folkspels representanter den 8 december. Ingen har förklarat vad det beror på. Ingen har ringt. Jag ringde själv TV4 vad grunden var: ”Det vet vi inte”. De går på de här arbetssituationsgrejerna. Sedan dess har jag inte hört något. 2018 borde man få reda på varför man blir uppsagd, och så får man väl köpa det. Men hör man ingenting tyder väl det också på att det är någonting som är fel någonstans, har Ingvar sagt till Aftonbladet.

Men nu har parterna alltså beslutat sig för att lägga grollet åt sidan. I alla fall tillfälligt.