Stora gåtan i Ulvaeus äktenskapsförord – så fördelas miljonerna

Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus.

Eero Hannukainen/TT

Björn Ulvaeus har skilt sig med Lena efter 41 år som gifta, men i äktenskapsförordet finns ett stort frågetecken.

1978 träffade ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus sin blivande fru Lena. De möttes på ett nyårsfirande och det sa "klick" direkt.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt, har Björn tidigare berättat för Dagens Nyheter.

De gifte sig 1981, men efter 41 år som man och hustru och nu paret tagit beslutet att gå skilda vägar.

"Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss", meddelande paret genom en talesperson.

"Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans", fortsatte Björn och Lena.

Stora gåtan i äktenskapsförordet

Paret kommer att dela bostäderna, konsten och ett gemensamt bankonto på 20 miljoner kronor, skriver Aftonbladet som har tagit del av ett äktenskapsförord som upprättades 2013. Björn och Lena äger två fastigheter tillsammans. Villan i Stockholmsförorten och glamorösa Djursholm, som värderas till hela 56 miljoner kronor, samt sommarstället i Värmdö som köptes 2005 för 6,5 miljoner.

Paret äger även sju fordon, varav lyxbilen Mercedes-Benz EQS580 av årsmodell 2021. Vad som verkar oklart är vad som händer vad som händer med Björn Ulvaeus omfattande företagsverksamhet som inte nämns i något äktenskapsförord.

Den tidigare ABBA-medlemmen är bland annat delägare i nöjeskoncernen Pophouse som äger Cirkus, Pophouse hotel och Hasselbacken på Djurgården. Men vad som händer med dessa tillgångar är därmed ett stort frågetecken.

Björn Ulvaeus var tidigare gift med ABBA-medlemmen Agnetha Fältskog. De gick skilda vägar 1979 efter åtta år som gifta. Tillsammans fick de barnen Linda och Christian.

LÄS MER: Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta – egna orden

LÄS MER: Björn Ulvaeus fru svårt sjuk – tvingas fatta tufft beslut