Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gåtan om Helenas och Zlatans förhållande: "Väldigt märkligt – man börjar undra"

22 feb, 2020, 18:00 
Helena Seger och Zlatan har varit ett par i arton år.
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger är ett tajt kärlekspar.Men är de gifta?
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har varit ett par i snart arton år. Vi vet hur de träffades – det finns berättat ur båda parternas perspektiv.

– När vi träffades hade han dubbelparkerat sin Ferrari vid min Merca. Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena Seger tidigare berättat för Elle.

“Den tjejen… var hade hon hållit hus? Hon var inte bara snygg. Hon hade en attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var var ju spännande. Jag hörde mig för, vem är hon?”, skriver Zlatan i sin självbiografi.

Är Zlatan och Helena gifta?

Zlatan och Helena har två barn tillsammans: Maximilian och Vincent.
Zlatan och Helena har två barn tillsammans: Maximilian och Vincent.

Men en stor gåta kvarstår fortfarande kring Sveriges hetaste par: är de gifta?

Italiensk press skrev redan 2006 att ett bröllop var planerat – men inga bilder från den påstådda ceremonin läckte någonsin ut. Inget vigselbevis. Helena har dessutom behållit sitt efternamn, inte lagt till Ibrahimovic.

Annons

I engelska intervjuer säger Zlatan ofta “my wife” om Helena – men han har aldrig kallat henne för “min fru” på svenska. Därför är det fortfarande oklart om de verkligen har vigts.

“Man börjar undra”

Frågan om huruvida Zlatan och Helena är gifta har länge hemsökt Johan Larsson, fotbollsjournalist. Han har skrivit otaliga artiklar om både Zlatan och hans livspartner – men sitter inte inne med svaret.

– Det är faktiskt sant. Vi har aldrig fått veta om de är gifta eller ej. Zlatan omnämner Helena som ”my wife” när han blir intervjuad, men det är oklart om det stämmer i en formell mening. Det är väldigt märkligt, när man tänker efter. Men så jobbar Zlatan. Han gillar att hålla saker och ting hemliga, låta folk fundera. Det är en del av hans charm. Men man börjar undra om han någonsin kommer att berätta, säger Johan.

Aftonbladet försökte få ett svar ur Helena 2011, när det dök upp bilder där hon såg ut att bära en vigselring. Då blev repliken kort.

– Jag kommenterar inte mitt privatliv.

Annons