Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Stora hälsooron för Tommy Körberg – tvingas hoppa av Allsång på Skansen

08 aug, 2023, 12:39 
Tommy Körberg
Tommy Körberg Inspelning av avsnitt 9 av Bianca Ingrossos talkshow Bianca. Stockholm 20221108 Foto: Karin Törnblom / TT / kod 2377

Tommy Körberg tvingas hoppa av Allsång på Skansen på grund av sjukdom, meddelar SVT.

Annons

Den 15 augusti var Tommy Körberg inbokad till säsongsavslutningen av Allsång på Skansen. Han skulle uppträda tillsammans med Helen Sjöholm, hans medspelare i musikalen Änglagård.

Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Tommy Körberg hoppar av Allsång på Skansen – är sjuk

Men nu har den gode Tommy tvingats lämna återbud. 75-åringen har drabbats av svåra sjukdomsbesvär – igen.

– Tyvärr kommer jag inte att delta i Allsången nästa vecka. Jag behöver fokusera på min återhämtning inför premiären av Änglagård. Jag har blivit diagnostiserad med streptokocker som sitter på en av kotorna i ländryggen, vilket leder till nervsmärta som jag nu måste behandla, säger Tommy i ett pressmeddelande.

I förra månaden blev Tommy inlagd på sjukhus. Han hade svåra ryggsmärtor, och sommarturnén Grand Finale blev inställd.

Annons

– Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ”Grand Finale” och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling, sa han i ett pressmeddelande.

Nu hoppas alla att Tommy blir frisk i tid till att ridån går upp under premiären av Änglagård.

Kämpar för att bli frisk i tid till Änglagård

Producenten Johan von Der Lancker har tidigare sagt att han räknar med att stjärnan kommer att hinna återhämta sig i tid.

– Han kommer smygstarta med att repetera, sa Johan.

– Det finns en ersättare om det behövs, det har vi för alla, men vi ser inte att det kommer behövas, utan han kommer komma tillbaka och repa. Det är vi alla väldigt glada för.

David Ritschard, Victor Leksell och Helen Sjöholm är redan inbokad för avslutningen av Allsång på Skansen. Nu ansluter även skandalduon Samir & Viktor och norska Dagny.

Annons