Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora ilskan – efter Ruben Östlunds film: ”Äcklad”

12 mar, 2023, 23:00 
Ruben Östlunds film Triangle of Sadness skulle bli hennes genombrott.
Annons
SE FILMEN: Kungaparet och prinsessan Christina på exkungens begravningBrand logo
SE FILMEN: Kungaparet och prinsessan Christina på exkungens begravning

Ruben Östlund har varit i ropet de senaste åren med en succé efter den andra. Nu senast är det med filmen Triangle of Sadness, som var nominerad i tre kategorier på den prestigefyllda Oscarsgalan under söndagskvällen.

På galan är det tradition att göra en in memorian för att minnas de skådespelare och profiler inom film som har lämnat oss det senaste året.

En av dem är tragiskt nog den unga och lovande skådespelaren Charlbi Dean, som spelade en av huvudrollerna i Rubens film.

Charlbi dog plötsligt i augusti 2022 till följd av sepsis, bara 32 år gammal. Hon hade upplevt en huvudvärk kvällen innan och till slut bett sin fästman köra henne till akuten. Hon gick bort på sjukhuset bara timmar senare.

Annons

”Charlbi hade empati som lyfte hennes kollegor och hela filmteamet. Tanken på att hon aldrig kommer få vara vid vår sida i framtiden gör mig väldigt ledsen. I denna svåra tid går mina tankar till hennes närstående, hennes familj och hennes fästman Luke.” skrev Ruben Östlund i ett känslosamt inlägg efter att hon gått bort.

Med tanke på det extremt sorgliga och oväntade dödsfallet var det många som förväntade sig att få se henne under minnesstunden på Oscarsgalan, men den uteblev. När bilderna på de saknade som gått bort under senaste året rullade fanns hennes inte med.

I sociala medier är kritiken svidande.

”Hon spelade huvudrollen i en Bästa film-nominerad film och ni tar inte med henne i er in memorian??!! RIP Charlbi Dean” skriver en användare på Twitter.

”Jag var äcklad över att de utelämnade Charlbi.” skriver en annan.

”Inte för att det har betydelse men historien om hennes död är så tragisk och faktumet att han aldrig fick fira filmen med resten av casten gör att det känns extra tungt att på det inte bli erkänd med de andra.” skriver en tredje.

Annons