Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stora ilskan – hemliga spelet bakom Masked Singer avslöjat

30 jan, 2022, 08:10 

David Hellenius berättar om ilskan han möttes av när personer misstänktes för att vara med i Masked Singer.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Ett av förra årets stora tittarsuccéer på tv var Masked Singer i TV4, där olika kändisar uppträdde under förklädnad. Konceptet kommer från Japan och hyllades stort i Sverige, dels hade de skyhöga tittarsiffror och som grädde på moset vann de ”bästa underhållningsprogram” på Kristallengalan.

Nu är det dags för en ny säsong och programledaren David Hellenius och panelmedlemmen Pernilla Wahlgren var i Efter fem och pratade om vad som ska komma härnäst.

David påpekar att under förra säsongen så var det ganska få som ville förknippas med programmet medan personer i hans närhet är betydligt mer gåtfulla nu efter att succén är ett faktum..

– Man blir ju misstänksam på ett annat sätt och när man frågar folk så säger de att ja kanske. Innan succén så nekade de. Folk blev ju till och med förbannade när man frågade och sa att det inte var dem, säger David Hellenius i Efter fem.

Författaren Hans Rosenfeldt gömde sig bakom masken på Voodoodockan. Programledaren David Hellenius.

David Hellenius om nästa säsong

När Masked Singer återvänder är det med samma uppställning i panelen som under första säsongen, en fördel, tycker David.

Annons

– Det är kul att det är samma panel, för det är svårt. Man måste ha ganska bred kunskap och kunna många namn. Först fick de tävla lite mot varann och Felix Herngren hade det lite tuffare, säger han.

Säsong två har premiär den 25 mars, avslöjar Pernilla Wahlgren i Efter fem.

Det var stor glädje förra såsongen när Masked Singer slog ner som en bomb i den svenska tv-tablån. Premiäravsnittet av Masked Singer lockade hela 1,8 miljoner tittare och efter det letade sig siffrorna upp över tvåmiljonersstrecket.

– Tittarmässigt är det här den bästa premiären vi har haft på TV4 någonsin. Ingenting av det vi har gjort i modern tid, från ”Let's dance” till ”Solsidan”, har kommit upp i samma premiärsiffror. Så vi är naturligtvis enormt glada, sa Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, till DN efter premiären.

Annons