Stora ilskan mot SVT efter beslutet för Mello: ”Spottar på oss”

04 feb, 2023, 13:00 

Kritiken mot SVT låter inte vänta på sig.

Annons

Melodifestivalen väntar runt hörnet!

Det är äntligen dags att kicka igång första deltävlingen i Göteborg. Räkna med hög spänning och nerv när det svenska folket nu ska utse den bästa sångfågeln.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Programmet leds i år av programledarduon Farah Abadi och Jesper Rönndahl. För komikern Jesper blir det ett nytt forum, där han verkligen får utlopp för sin komiska begåvning.

– Jag har fått resurser att göra helt sjuka grejer på scen och det vill jag inte slarva bort. Jag har försökt överträffa mig själv i vad som är superknasigt och hoppas att folk tycker det är lika roligt som jag, säger han till DN.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl är årets programledare duo i Melodifestivalen
Farah Abadi och Jesper Rönndahl är årets programledare duo i Melodifestivalen.

Somna med Mello

Recept.se Nyhetsbrev

Ja, som vanligt råder det Mellofeber i stora delar av landet. För att stilla begäret har SVT redan innan premiären bjudit på en nostalgisk resa tillbaka till tidigare Melloögonblick.

Annons

I programmet ”Somna med Mello” erbjuds en lågintensiv och utdragen upplevelse, i syfte att tråka ut tittaren så till den grad att den helt sonika tuppar av.

”Följ med på en långsam, trött och utdragen Melloresa som förhoppningsvis får dig att komma ner i varv. Vann rätt låt? Ingen aning, jag måste ha somnat till”, skriver SVT i programbeskrivningen.

Ilskan mot SVT: ”Spottar på oss”

Den tröttsamma resumén har inte undgått Aftonbladets evige Melloälskare Tobbe Ek. Men till skillnad från de flesta andra är han inte trött – han är rasande.

På sin schlagerblogg riktar han hård kritik mot SVT och tycker kanalen ”spottar på tävlingens största fans”. Främst reagerar han på att kanalen liknar tidigare års omröstning och poängräkning vid ett sömnpiller.

”Det är något märkligt när det producerande tv-bolaget verkar göra allt för att håna Melodifestivalens största fans och späka sig själva som producerar något så kommersiellt och fult som Sveriges största underhållningsprogram”, skriver Tobbe Ek.

Annons
Somna med Mello i SVT
Somna med Mello i SVT.

”Gör bara saken ännu märkligare”

Tobbe Ek anser att poängräkningen är något av det mest spännande och nagelbitande man som Mellofantast kan uppleva. Att SVT då väljer att håna sitt eget program tycker han är konstigt.

I stället anser han att SVT borde vara oerhört stolta att de skapat ett program som årligen lockar miljoner tv-tittare.

”PS. I beskrivningen av programmet ser jag att det här är säsong två av 'Somna med Mello'. Att man redan gjort en variant av detta och inte redan då förstod att det är att spotta på tävlingens största fans, gör bara saken ännu märkligare”, skriver han vidare.

Torbjörn Ek
Aftonbladets ständige Melloreporter Torbjörn Ek är inte nöjd med SVT-programmet ”Somna med Mello”.

Foto: TT

Annons
Annons