Stora julgransbråket! Pernilla Wahlgren anklagas för lögner: ”Vill dra ner oss”

Stora julgransbråket! Pernilla Wahlgren anklagas för lögner: ”Vill dra ner oss”

Stina Stjernkvist/TT

Pernilla Wahlgren är mitt i en stor skandal.

Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin
Slå på ljud

Under förra veckan briserade en stor skandal rörande företaget Smålandsgranar, vars kravmärkning drogs in efter att Aftonbladet avslöjat att de köpt in granar från Polen och Lettland för att kunna tillgodose behovet av julgranar i Sverige.

Smålandsgranar är ett företag som satsat hårt på marknadsföring via influencers de senaste åren, av vilka flera nu har tagit avstånd från företaget. En av dem är Pernilla Wahlgren, som nämns som deras ambassadör på hemsidan.

Men till Aftonbladet förnekar hon att hon givit sitt medgivande till detta.

”Jag är inte ambassadör för Smålandsgranar. Hade ingen aning om att jag var på deras hemsida, och det är inget jag heller har gett tillstånd till”, skriver Pernilla Wahlgren i ett sms till tidningen.

I ett uttalande på Smålandsgranars hemsida slår vd:n Anna Benson tillbaka mot Pernilla Wahlgrens påstående.

”Det är anmärkningsvärt att Pernilla Wahlgren inte “minns” att vi på Smålandsgran har levererat kostnadsfria julgranar i nio års tid från och till, till henne själv, hennes familj och vänner såväl som behövande på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus. Senast vi hade kontakt var den 26:e november om årets gran till henne såväl som familjemedlemmar.” skriver hon.

Pernilla Wahlgren ska ha tagit emot granar från Smålandsgran i många år.

Pernilla Wahlgren anklagas för lögner

Vidare så bemöter hon påståendet om att de använt hennes namn utan att be om lov.

”Påståendet att vi använt hennes namn olovligt på hemsidan stämmer inte. Pernilla Wahlgrens namn var godkänt via sms. Vi skulle i normala fall aldrig publicera sms-konversationer. Men det pågående drevet lämnar oss inte med andra alternativ än att bemöta de felaktiga anklagelserna mot oss. Därför är det oerhört sorgligt att Pernilla Wahlgren vill dra oss ännu längre ner i detta drev.”

I skärmdumpar på konversationer med Pernilla Wahlgren syns sedan meddelanden om hur de frågar ifall de får lägga ut Pernillas omdöme om deras gran i sina sociala medier. ”Självklart” blir svaret från Pernilla, följt av en emoji med hjärtögon.

Anna Benson visar även upp ett meddelande från november i år där hon återigen frågar om de får använda Pernillas omdöme, samt att de också kommer fixa en gran till henne i år igen. Det meddelandet verkar Pernilla dock inte ha svarat på.