Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stora konflikten kring Melodifestivalen – Tomas Ledin pekas ut

01 feb, 2022, 15:20 

Tomas Ledin sitter just nu på en högst eftertraktad plats i Avicii Arena.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Pandemirestriktionerna har ställt till det för många och Melodifestivalen är ett av de större evenemang som påverkats av de nya reglerna. De fick ställa in sin traditionsenliga Sverigeturné och ska nu bara gå av stapeln i Stockholm.

Frågan är var. Avicii Arena, känd i folkmun som Globen, är där den stora finalen alltid brukar hållas och nu hade de velat hålla minst en omgång till där.

Det finns bara en sak som står i vägen och det är Tomas Ledin. Många andra evenemang är inställda, men inte hans 70-årsshow som ska hållas dagen före den aktuella deltävlingen.

Tomas Ledin pekar ut som stoppkloss

På sin blogg på Aftonbladet skriver schlagerskribenten Tobbe Ek om oron för årets deltävlingar.

”Så just nu tycks det vara Tomas Ledin som står som en stor koloss mellan Mello och Globen för resterande veckor. Och hans publik då, som givetvis kommer bli ledsna och besvikna om ännu en konsert som man köpt biljetter till flyttas.”

Om de inte lyckas övertyga Ledin om att ge upp sin plats i Globen kan det bli tufft för SVT, skriver Tobbe Ek.

”Så räkna med att Live Nation, som också är medarrangör till Tomas Ledins spelning, får hosta upp nån form av plåster-på-såren-bidrag eller liknande för att övertala Ledin om att flytta sin spelning. Eller så får Mello flytta till Solna och Friends redan till deltävling fyra.”

Annons