Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora missen på Guldbaggegalan – kan inte dölja besvikelsen

16 jan, 2024, 12:00 
Louise Wibergh Lenti

Mitt under ett av galans större ögonblick hände det som inte fick hända.

Annons
Gunde Svan i tårar efter känslosamma fråganBrand logo
Gunde Svan i tårar efter känslosamma frågan

Måndagen den 15 januari var det dags för den 59:e Guldbaggegalan där Svenska Filminstitutet delar ut priser för "framstående insatser för den svenska filmen under det gångna året". På plats var många av Sveriges främsta skådespelare, regissörer och filmarbetare, uppklädda till tänderna, för att fira året som varit.

Hon var publikens favorit

Programledarna för kvällen var uppdelade i tre grupper: Först var det journalisten och SVT-profilen Alexander Letic som ledde sändningen från röda mattan. Därefter var det Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson och komikern Nisse Hallberg som höll i galans första akt som sändes på SVT Play. Sist men inte minst hamnade facklan hos skådespelerskan Shima Niavarani som ledde akt två som direktsändes på SVT 1.

Annons

Av alla programledare var det en som stack ut. På Aftonbladets live-chatt stod det klart att Shima Niavarani var folkets favorit.

"Shima är ju jätterolig! Jag brukar tycka att Guldbaggegalan är en ganska seg historia, men den blir nog inte det i år!" skriver en person.

"Bra jobbat Shima" skriver en annan följt av "Shima var grym!" från en tredje och "Shima är kanonbra!!" från en fjärde.

En kanonkväll för Shima med andra ord.

Den stora missen

Någon som inte riktigt hade samma tur var den flerfaldigt Guldbaggenominerade regissören och skådespelerskan Bahar Pars. Bahar delade ut pris för "Bästa manliga skådespelare i en huvudroll" där hon höll ett inledande tal fyllt av skämt – som dessvärre inte landade.

Annons
Bahar Pars
Bahar Pars såg urtjusig ut men hade lite otur med sitt framförande.

När hon sedan ska presentera de fyra manliga skådespelare som är nominerade för priset kommer den stora missen. Hon säger fel när hon ska presentera Gustaf Hammarsten och kallar honom i stället för Hammarström.

Samtidigt syns Gustaf Hammarsten i bild som visar ett tydligt förvridet och missnöjt ansikte. Även hans fru, Jessica Liedberg, är synbart chockad över felet och tappar bokstavligen hakan.

Gustaf Hammarsten
En besviken Gustaf Hammarsten bredvid chockade frun Jessica Liedberg.

"Känns som allt gick fel för Bahar Pars, ingen skrattade åt hennes skämt och fel namn på Gustaf Hammarsten." skriver en person i Aftonbladets chatt.

Ajaj, pinsamt med den typen av miss på ett sådant stort evenemang! Vi är dock alla människor och ibland blir det fel. Gustaf Hammarsten vet förhoppningsvis att det är många som känner till och uppskattar honom.

Foto: TT / SVT

Annons