Stora missen under Idrottsgalan: "SVT borde skämmas"

Idrottsgalan

Christine Olsson/TT
SVT stod för ett stort misstag under Idrottsgalan.
3 kungliga snackisar från vecka 2!
1:12

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 2!

(1:12)

Slå på ljud

Idrottsgalan i SVT är alltid en omdiskuterad historia. Många har åsikter om produktionen – inte minst på de sociala medierna.

I årets upplaga stod arrangörerna och SVT för en miss som ledde till många upprörda tittare och en hel del ilskna formuleringar på Twitter, Facebook och Instagram.

Stora missen under Idrottsgalan

Idrottsgalans montage över avlidna idrottspersonligheter är en självklar tradition. Men när man skulle visa en bild på travikonen Bo William Takter, som avled under 2021, visade man istället en bild på travlegendaren Thomas Nilsson, som lever.

– Det är bara tråkigt för kretsen kring Bo William Takter, att man sjabblar bort det på det sättet, säger Thomas Nilsson om händelsen till Svensk Dam.

Svensk Dam har också talat med Rickard Hansson, reporter på Travronden och kanske den mest respekterade journalisten i hela Trav-Sverige. Han skakar på huvudet åt fadäsen.

– SVT borde skämmas. Bo William Takter förtjänar mycket mer än så här, suckar Rickard och säger något som han insisterar ska publiceras jämte hans övriga citat:

– Vi lever i en konspiratorisk tid där fakta är irrelevant.

Hans G rasar med stil

Idrottsgalan

Det här är ju inte Bo William Takter!

Rickard är långtifrån ensam om sin upprördhet. Hans G Lindskog är tv-profil och var nära vän med Bo. Han var på plats när ikonen begravdes i fredags.

Han tar inte lätt på SVT:s miss.

– Nej, nej, nej, nej, aj, aj, aj. Jag blir ju bedrövad av att höra det såklart och det visar återigen att public service-företagen nonchalerar en av Sveriges största sporter, travsporten. Det är ju katastrof när man ska hylla Bo William som var min gode vän och vapendragare under den korta tiden som han fick vara med i matchen. Att sedan Thomas Nilsson är en ytterst god vän som jag fått äran att jobba med som kommentator ett par år det är ju en helt annan sak. Men det är ju väldigt tråkigt att höra. Det är ju katastrof, säger Hans G.