Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora mysteriet inför Melodifestivalen – frånvaron väcker oro

03 feb, 2024, 18:00 
Vendela Lönnqvist
TT
En person lyste med sin frånvaro under fredagens genrep av Melodifestivalen...
Annons

Under fredagen smygstartade årets första deltävling i Melodifestivalen med genrep inför en fullsatt Malmö Arena.

Och allt verkade sitta som en smäck – men det var en person som lyste med sin frånvaro.

Samir Badrans stora ånger efter tabben i MelodifestivalenBrand logo
Samir Badrans stora ånger efter tabben i Melodifestivalen

Björn Gustafsson var inte på plats under genrepet

Enligt Aftonbladets nöjesreporter Tobbe Ek, som var på plats under både genrep och efterföljande presskonferensen, var årets programledare Carina Berg självklart på plats.

Men inte Björn Gustafsson, som utnämnts till hennes sidekick för i år. Det är däremot ingenting som SVT gått ut med, men enligt Tobbe Ek var komikern och skådespelaren redan på plats i Malmö.

Erik Berg gjorde oväntad entré

Men han syntes inte till någon gång under kvällens genrep. Istället dök Carina Berg man, Erik Berg, upp på scen under ett segment.

Annons

– Det var ju så roligt. Jag blir alltid väldigt skrattig av att få jobba med honom. Det är ju en lyx jag ser till att unna mig i alla produktioner uppenbarligen, säger programledaren efter genrepet till Aftonbladet.

Men Björn Gustafsson är fortfarande ett mysterium. Spekulationerna går varma om när och hur han kommer inta scenen. Enligt tidningen kan Erik ha tagit Björns plats under genrepet, för att inte avslöja hans framträdande.

"Blir en överraskning"

På frågan om Carina Bergs blonda sidekick dyker upp eller inte, svarar programledaren såhär:

– Jag har ju mitt färdiga svar på det där för alla som undrar om vad som kommer att hända i Melodifestivalen och då tänker jag att allt är ju roligast när det blir en överraskning. Jag menar, du har ju redan listat ut att Erik är med. Så långt har du ju rätt. Sen får du se, inleder Carina i intervjun med Aftonbladet och fortsätter:

– Hoppas att du vill titta på alla deltävlingar så kanske jag kan få överraska med en och annan i framtiden. Men vem eller vilka det blir, det får du se!

Deltävling 1 sänds lördag 3 februari 20:00 i SVT och på SVT Play.

Annons