Stora sorgen efter Birgitta Rasmusson: ”En legend”

Stora sorgen efter Birgitta Rasmusson: ”En legend”

Birgitta Rasmussons bortgång skakade nöjessverige, nu fortsätter programmet utan henne.

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson är död – blev 81 år gammal
Slå på ljud

Det var i början av mars som vi nåddes av den tragiska nyheten att vår folkkära kakdrottning Birgitta Rasmusson hade gått bort vid 81 års ålder. Den älskade profilen avled på Stockholms sjukhem efter en tids sjukdom.

Efter sin död hyllades hon stort av familj och vänner, däribland operasångaren Marco Stella.

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger han till tidningen.

Birgitta Rasmusson är saknad i nya säsongen

Nu är Hela kändis-Sverige bakar igång med en ny säsong i TV4 och det är med ett visst vemod som kändisarna tar plats i köken.

– Vi kommer alltid minnas och sakna Birgittas härliga energi, humor, vänlighet och stora passion för bakning, säger Sara Johansson, exekutiv producent på TV4 till Expressen.

Birgitta skrev flera populära böcker om bakning och matlagning. Hennes klassiker "Sju sorters kakor" är Sveriges mest sålda bok med över 3,7 miljoner exemplar.

I åtta år var hon domare för TV4-programmet "Hela Sverige bakar". Där lyste hennes passion för bakning ständigt igenom. En person som henne är svår att ersätta.

birgitta rasmusson

Birgitta Rasmussons stora passion och kunnande lyste igenom i allt hon gjorde.

TV4

– Birgitta var en legend inom bakning som alltid bedömde bakverken med rasande elegans. Hon har betytt mycket för programmet och alla oss som har fått möjlighet och äran att jobba med henne, säger Sara Johansson.

Den nya säsongen hade premiärunder tisdagen och sänds som vanligt i TV4. Det är fem kändispar som tävlar mot varandra om att bli Sveriges bästa kändisbagare.

Deltagare Hela kändis-Sverige bakar 2021:
Hanna Dorsin och Emma Peters, skådespelare
Marcus Allbäck och Jesper Blomqvist, fotbollsprofiler
Margaux Dietz och Eveline Dietz, influencers
Ann Westin och Tobias Persson, komiker
Kajsa Ernst och Hanna Hedlund, skådespelare och artist