Stort bråk på SVT efter bilderna i tv: "Tjänstefel"

SVT

SVT-profilen K.-G. Bergström uttrycker besvikelsen över att Politikerbyråns programledare tilldelats priset "årets journalist" av SVT. Han kallar kanalens rapportering av statsministeromröstningen för "tjänstefel"."
5 skandaler i "På spåret"!
Slå på ljud

I ett inlägg på Facebook riktar den tidigare journalisten K.-G. Bergström skarp kritik mot SVT.

Bergström tar upp att SVT:s divisionschef för Nyheter och Sport, Anne Lagercrantz, har tilldelat priset "Årets journalist" till Politikerbyråns Fouad Youcefi. Han menar att Anne Lagercrantz tagit ett felaktigt beslut.

"Det är minst sagt häpnandsväckande och en ren provokation mot många journalister på SvT och andra redaktioner", skriver Bergström.

Kritik mot SVT:s rapportering av statsministeromröstningen

Bergström riktar specifikt kritik mot programmets rapportering av statsministeromröstningen tidigare i år.

"Den 24 november var årets mest dramatiska dag i den svenska inrikespolitiken. Magdalena Andersson utsågs till statsminister men fick inte igenom regeringens budgetförslag,MP meddelade att partiet lämnar regeringen och Magdalena Andersson tvingades be om entledigande som statsminister.Borde ha varit ett drömläge för ett aktualitetsprogram om politik", skriver han.

"Men Politikbyrån missade de kanske två mest dramatiska nyheterna -MP:s avhopp och Magdas begäran om entledigande,trots att dessa var offentliga så där fyra timmar före sändning.Programmets bandades nämligen tidigare på dagen,vilket får ses som ett gravt tjänstefel."

Politikerbyrån hade ett program om Magdalena Andersson innan hon valdes till statsminister.

Svensk dam söker SVT.

Foto: TT, skärmdump Politikerbyrån