Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stort kändisbråk mellan Edward Blom och Alex Schulman efter orden: "Fruktansvärd"

23 maj, 2023, 05:30 
Edward Blom och Alex Schulman

Edward Blom är rasande på Alex Schulman.

Annons

Sanningshalten i Alex Schulmans tidigare hyllade roman Bränn alla brev har debatterats flitigt den senaste tiden. Boken bygger på verkliga händelser, men en artikel i det konservativa magasinet Kvartal gjorde gällande att Alex tagit sig konstnärliga friheter med källmaterialet.

Bland annat menar kritikerna att Alex stått för en nidbild av sin morfar, Sven Stolpe.

Så träffade Edward Blom kärleken GunillaBrand logo
Så träffade Edward Blom kärleken Gunilla

Edward Blom till attack mot Alex Schulman

Edward Blom och Alex Schulman
Vilket kändisgräl!

En som är genuint upprörd är Edward Blom. Han är en stor beundrare av Sven Stolpe och tycker att Alexs bok skändar den legendariske skriftställarens minne.

Annons

– Det är väldigt mycket i boken som bara är påhittat och det är de fruktansvärda sakerna som är påhittade. Och det tycker Schulman att man får göra, för att det står i någon fotnot att det inte är sant, men använder man ett riktigt namn på en släkting och använder källor, då tror alla att allt är sant. Det är inte så att folk tror att de riktiga stora detaljerna och de hemska sakerna inte stämmer, utan bara är något infamt som är påhittat för att desavouera hans minne, och det gör mig väldigt ledsen, säger Edward till Expressen.

"Jag är väldigt ledsen"

Edward känner Sven Stolpes son Benkt och har sovit över hos Svens änka, Karin. Han har fått en helt annan bild av mannen än den som målas upp i Bränn alla brev.

– Jag har egentligen bara hört positiva och fina saker om honom. Han hade säkert negativa sidor också, men boken tycker jag är fruktansvärd, säger Edward, som räds att Alexs porträtt av Sven kommer att bli det allmänt rådande i folkmedvetandet.

Annons

– Jag är väldigt ledsen över det för jag beundrade Sven Stolpe enormt. Jag älskar framför allt han romaner och har alltid hoppats på att de ska pånyttfödas. Att de ska tryckas på nytt så folk verkligen förstår vilken stor romanförfattare han är, säger han.

Annons