Striden om Lill-Babs våning är över – efter hemlig överenskommelse

malin berghagen lill-babs hyresrätt lägenhet

TT
Den infekterade striden om rätten till Lill-Babs hyresrätt verkar ha nått sitt slut, men vad utgången blev är fortfarande hemligt.

Det har gått ungefär två och ett halvt år sedan en av Sveriges mest folkkära artister och stora ikonen Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort vid 80 års ålder. Då hade hon varit aktiv som artist sedan 1953 och hon jobbade in i det sista med både musik och tv.

Striden om Lill-Babs lägenhet är avgjord

Nu är ärendet avgjort, men det gjorde inte i Hyresnämnden som var det väntade scenariot. Istället möttes tidningen Hem & Hyras reporter av låste dörrar och inställd förhandling när han kom till nämndens lokaler i nacka under onsdagen den 3 november då förhandlingarna skulle äga rum.

”Vad familjen och värden kommit överens om är det ingen som velat kommentera. Men det kan exempelvis handla om respit med att lämna lägenheten. Enligt Hyresgästföreningens förbundsjurist Susanna Skogsberg är det ovanligt att hyresnämnden godkänner överlåtelser av den här sorten. Det krävs att man haft en hushållsgemenskap, vilket innebär att man ska dela på hyran, äta gemensamma måltider och umgås med varandra – inte bara vara skrivna på samma adress.” skriver Hem & Hyra.

Malin berghagen kristin kaspersen lill-babs

Tillsammans med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. De tre stod varandra oerhört nära.

TT

– Hyresnämnden i Stockholm får många ansökningar men det är få som bifalls. Bedömningen är ju samma i hela landet, men det är fler som begär att få överta förstahandskontrakt. Sannolikt på grund av bostadsbristen, säger Susanna Skogsberg till tidningen.

Det var i december förra året som Malin Berghagen fick beskedet av hyresvärden, hon skulle inte få överta moderns förstahandskontrakt utan vräktes från lägenheten. Detta på grund av att hon inte bott där i de tre hela år som krävs för att ha laglig rätt att ta över kontraktet. Hon överklagade beslutet, och den senaste veckan har alltså en hemlig överenskommelse slutits mellan hyresvärden och Lill-Babs släktingar.