Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Succéprogrammet byter namn – Gift vid första ögonkastet-teamet bekräftar bomben

25 mar, 2024, 15:30 
Gift vid första ögonkastet
De ansvariga bakom Gift vid första ögonkastet bekräftar: ny byter programmet namn!
Annons

Gift vid första ögonkastet firar tioårsjubileum i år! Programmet hade premiär i SVT under hösten 2014 och blev snabbt en snackis hos svenskarna. Upplägget är enkelt: två totala främlingar blir hopparade av ett gäng experter och får gifta sig i sändning. Därefter följer fem veckors intensivt umgänge då deltagarna får lära känna varandra.

Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera årBrand logo
Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera år

Gift vid första ögonkastet: Programmet byter namn

I slutet får varje par beslutat sig om de ska förbli gifta eller gå skilda vägar. Vissa av paren, som Ida och Arvid Stark – det så kallade "Carbonaraparet" – har blivit rikskändisar på kuppen.

Gift vid första ögonkastet
Vilken säsong det var förra året!

Men inför nästa säsong ska programmet göras om – på betydande vis. Expressen rapporterar att psykoterapeuten Maria Farm, sexolog- och psykoterapeuten Kalle Norwald och psykologen Fredric Bohm ska få en ny medlem till expertteamet. Psykologen Hana Jamali, som är specialiserad på parterapi, ska ingå i gruppen som dels ska para ihop deltagarna, dels fungera som stöd under programmets gång.

Annons

En ny expert – det kan tyckas som förändring nog! Men producenterna på bolaget Baluba är inte nöjda där. De har även valt att byta namn på programmet som sänds direkt efter själva huvudsändningen. I programmet diskuterar programledaren Helle Schunnesson det som har hänt i Gift vid första ögonkastet tillsammans med inbjudna gäster.

Programmet hette tidigare Kärleksrådet, men nu byter det namn till Gift vid första ögonkastet – Eftersnack.

Gift vid första ögonkastet-återträffen sänds 25 mars

Den nya säsongen har premiär 8 april, men redan i kväll 25 mars, sänds Gift vid första ögonkastet – den stora återträffen. Där får tittarna veta hur det gått för paren som varit med i programmet de senaste tio åren. Då kommer vi bland annat få träffa "Tacoparet" från 2020 – Anton Pehrson och Sofia Lindhe.

De gifter sig på nytt i programmet.

– Redan efter programmet var vi inne på att göra det igen, på riktigt. Och nu, äntligen. Vi har fått äran att bjuda in tidigare deltagare, ett stort gäng som är lika tokiga som vi och har gift sig i tv. Men vi kanske är tokigast då, som gör det två gånger, säger Anton till TT.

Annons