Plagget för 100 000 kronor på ABBA-premiären väcker reaktioner

Plagget för 100 000 kronor på ABBA-premiären väcker reaktioner

Foto: TT/Richard Young/Shutterstock

Det var en svindlande summa för ett plagg!

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
1:08

Efter reklamen: ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

(1:08)

Slå på ljud

Förra veckan var det partaj i London – och alla var där. Så gott som, i alla fall. Till och med vår egna kung och drottning hade packat väskorna för ett par dagar i Storbritannien, och passade på att medverka på den glammiga tillställningen.

Det gällde såklart premiärföreställningen av ABBAs nya satsning, ABBA Voyage! Och i vimlet var det en av medlemmarna som valde att lyxa till det rejält.

Kungens ord om ABBA

ABBAs nya föreställning är väldigt unik, för de står ju faktiskt inte ens på scen – eller? Ja, det hela är lite förvirrande. I en specialbyggd arena uppträder hologram, eller "abbatarer" som de själva kallar det, och det är en riktig tidsresa. Abbatarerna ser ut som medlemmarna gjorde 1979!

Många var på plats i Queen Elizabeth Olympic Park där den nya arenan är belägen. Flera svenska profiler hade rest för att hylla musiklegendarerna, till exempel Carola och Lena Olin!

Dessutom var ju vårat kungapar på plats, som dessutom valde att avslöja sin favoritlåt med bandet. Svaret? Inte särskilt förvånande!

– Dancing queen. Den kommer som en chock, pang! Den har fortsatt varit lika bra under alla dessa år, den är fantastisk. Den sitter som gjuten, säger kung Carl Gustaf till Sveriges Radio.

Specialbyggda ABBA-arena!

Ulrich Stamm

Hisnande summan

Våra stoltheter, ABBA-medlemmarna, var oerhört stiliga dagen till ära. Alla fyra, uppklädda till tårna, och relativt koordinerade!

Just Silvia hade klätt upp sig till tänderna kvällen till ära, med en oerhört spexig kostym. Kvällens huvudpersoner hade självklart också dykt upp i noga genomtänka utstyrslar, och såg riktigt stilsäkra ut.

Gruppens tjejer, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad matchade i klassiskt vitt. Anni-Frid kanske inspirerad av vår kronprinsessa i powerkostym, och Agnetha i en vacker klänning och någon form av kappa.

Björn Ulvaeus valde att inte sticka ut för mycket, och spelade sina kort säkert med en neutral kostym. Någon som valde att lägga allt krut på utstyrseln var Benny Andersson, och han gjorde det besked!

Inte bara stack han ut med sin blommiga kaftan – prislappen på den var ett statement i sig. Plagget är signerat den japanska designern Yohji Yamamoto och kostar runt 105 000 kronor, rapporterar Expressen.

Vilken grej!

Kvällens huvudpersoner.

Ian West

Foto: TT