Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axell bryter tystnaden om avhoppet – därför lämnade hon SVT efter 18 år

03 jun, 2023, 22:00 

Suzanne Axell tröttnade på SVT:s beteende.

Annons

I över 18 år fanns Suzanne Axell där som en trygg SVT-profil. Programmet ”Fråga Doktorn” gjorde henne folkkär och tittarna älskade när hon och kollegan Gunilla Hasselgren svarade på deras hälsofrågor.

Suzanne Axells stora oro för sin mammaBrand logo
Suzanne Axells stora oro för sin mamma

Därför blev det ett aningen abrupt avslut när Suzanne plötsligt meddelade att hon sagt upp sig från jobbet. Då hade hon hunnit avverka hela 617 avsnitt och fått en speciell plats i tittarns hjärtan.

Orsaken till avhoppet var den ökande coronapandemin. Enligt Suzanne tvingades hon och kollegorna att göra reportage på sjukhus, trots att det vid tillfället inte fanns något vaccin.

Annons
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren i SVT-programmet Fråga Doktorn
Suzanne Axell och Gunilla Hasselgren i SVT-programmet Fråga Doktorn.

Ilskan mot SVT

I en intervju med Aftonbladet berättar den så omtyckta tv-profilen att hon inte direkt hade något annat val än att kasta sig in på sjukhusen och leverera för kanalens räkning.

– Jag har alltid varit en positiv människa och aldrig varit typen som tycker synd om mig själv. Men i efterhand tycker jag att det var märkligt. Jag är glad att vi klarade oss för vi var rejält utsatta, säger hon.

I samma veva drabbades hennes mamma av ett lårbensbrott. Det var när hon satt där på sjukhuset, förberedde sina manuskort inför nästa program, som det slog henne att det kanske var läge att lämna.

Annons

Suzannes sorg: ”Inte alltid fått cred”

Förbindelserna till inspelningen i Umeå var heller inte optimala, rent av ”taskiga”, som Susanne beskriver det, och när tåget som hon skulle byta till i Sundsvall aldrig kom började refrängen sjunga i hennes huvud.

– Då började tankarna gå och jag tänkte allvarligt talat, det kanske vore kul att göra något i Stockholm.

– Jag har jobbat så intensivt med ”Fråga doktorn” och åkte de här 160 milen i veckan. Det var ständiga förseningar, iskyla och taxibilar som inte kom. Men jag är en slitvarg och det har jag inte alltid fått cred för, säger hon till Aftonbladet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell lämnade Fråga Doktorn efter 18 år.

Foto: TT

Annons