Suzanne Axell och Gunilla Hasselblad – så är deras relation

suzanne axell gunilla hasselgren fråga doktorn

TT
Efter 16 år lämnade Gunilla Hasselgren plötsligt programmet Fråga doktorn, men hon och Suzanne Axell håller fortfarande kontakten.
Allt om Suzanne Axell!
Slå på ljud

För programmet Fråga doktorns tittare kom det som en chock när Gunilla Hasselgren, läkaren som synts i rutan vid programledaren Suzanne Axells sidai 16 år, skulle sluta.

– Jag slutar eftersom jag känner att det är dags för en ny fas i livet. Efter 16 år tycker jag att det kan vara ok att lämna över uppdraget till någon eller några andra, sa Gunilla Hasselgren till SVT då.

Sedan dess har Karin Granberg tagit över, men i samband med att hon fick jobbet var hon noga med att påpeka att ingen kan ersätta Gunilla i rpogrammet.

– Ingen kan ersätta Gunilla. Hon är Fråga doktorn-doktorn. Jag kan bara vara mig själv och efter bästa förmåga bidra med mig som person och i profession, har Karin Granberg tidigare sagt till SVT.

gunilla hasselgren suzanne axell fråga doktorn

Gunilla Hasselgren är nöjd med sin insats efter 16 år i rutan, och valde sedan att avsluta.

TT

Suzanne Axell om relationen – efter avhoppet

För Suzanne Axell kom beslutet inte som någon överraskning, även om hon inte själv funderat i samma banor. Hon och Gunilla håller fortfarande regelbunden kontakt, även om det såklart blir mer sällan nu.

– Vi har fortsatt kontakt. Vi skickar julkort till varandra och hejar på varandra. Hon skickade en grattis hälsning när jag vann ”Alla mot all”, så det var kul, säger Suzanne Axell till Nöjeslivet.

– Hon ville göra annat men jag har inte varit inne på att bryta upp och göra något annat. Sen var det tufft för henne med pendlandet till studion i Umeå också. Men det är viktigt att hålla fast i dem man gillar, fortsätter hon.