Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axell ryter ifrån - efter hårda kritiken: "Onödigt och elakt"

23 maj, 2023, 16:00 
AvFelicia Plåt
Suzanne Axell
Suzanne jobbade på Fråga doktorn i 18 år. Foto: TT

Suzanne Axell svarar på den hårda kritiken.

Annons

Suzanne Axell har synts till i TV-rutan i flera år. Under 18 år kunde svenskar se henne i succéprogrammet "Fråga doktorn". Tillsammans med kollegan Gunilla Hasselgren har de i 617 avsnitt berättat och svarat på tittarnas hälsofrågor och de var riktigt populära.

Suzanne Axells stora oro för sin mammaBrand logo
Suzanne Axells stora oro för sin mamma

Slutade efter 18 år

2003 startade de upp programmet och hade relativt låga tittarsiffror. Men efter hårt arbete och mycket jobb tittade det in cirka 1 miljon tittare varje måndag. Men under 2021 valde Suzanne att lämna programmet.

Annons

– Så jag sa upp mig själv, det var inga konstigheter med det. Men många tyckte att det var förvånande, men man måste fatta beslut som är bra för en själv, säger Suzanne till Svensk Dam.

Nu är hon öppen för nya projekt inför framtiden och hon har redan fått flera erbjudanden. Bara inom några dagar drar en inspelning igång som hon tyvärr inte får berätta någonting om.

Suzanne Axell
Suzanne är öppen för nya äventyr.

Hårda kritiken

Men under senaste tiden har hon synts till i en reklam. Det är för vårdbolaget Kry som Suzanne nu har blivit ansiktet utåt för. Men flera följare reagerade starkt på Suzannes medverkan i reklamkampanjen.

Annons

På Facebook har kommentarerna trillat in och vissa personer tycker att hon "säljer ut sig själv".

– Jag mår lite illa, skriver en Facebook-användare och flera håller med.

Men vissa menar att hon inte gör reklam för något som är olagligt och att kritiken är lite väl hård.

– Suzanne Axell, hon på bilden, har alltså byggt upp ett förtroende i vårdfrågor genom att i 18 år vara programledare för ’Fråga doktorn’ i SVT. Kry vet precis vad de gör medan jag tycker hon säljer ut sig, skriver en Twitter-användare.

Suzanne gjorde reklam för vårdbolaget Kry vilket väckte starka reaktioner.

"Onödigt och elakt"

I en intervju med Svensk Dam svarar Suzanne på vad hon tycker om kritiken och hon är tydlig med sina känslor.

Annons

– Jag tycker det är onödigt och elakt om jag ska vara ärlig. Jag har gjort två reklamjobb på mina 43 år som journalist. Och jag pekade på att det finns alternativ i Sverige och jag tycker att jag gjorde ett schysst jobb, säger Suzanne.

Hon menar även att det finns flera kända människor i Sverige som har gjort flera reklamjobb, men undrar om de verkligen får lika mycket skit som hon har fått. Och tror att folk har en speciell bild av henne.

– Men jag trot att folk vill se mig sitta i Fråga doktor-stolen tills jag är 80 år, säger Suzanne skämtsamt och fortsätter:

– Men reklamen kommer rulla några gånger till men jag har ingen planerad fortsättning där inte.

Annons