Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axells hemliga möte – med 109-åriga vännen: "Kan ju dö när som helst"

29 sep, 2021, 19:39 
AvIndra Nordemar

Suzanne Axell har hoppat av som programledare i Fråga doktorn, men hon syns fortfarande i programmets segment "Suzanne möter". Nu träffar hon en person som står henne varmt om hjärtat.

Annons
Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Dagny Carlsson började blogga när hon var 100 år gammal, och då kunde hon knappast ana vilken förebild hon skulle bli för svenska folket.

I dag är hon 109 år och syns ofta i medier, och under de senaste åren har hon skaffat sig många bekantskaper i kändisvärlden. En av de som kommit henne nära är den folkkära programledaren Suzanne Axell.

– Jag mötte henne första gången vid 2011-2012. Skavlan brukar alltid ta åt sig äran av att ha upptäckt henne, men hon var faktiskt med i ”Fråga doktorn” först. Vi träffades i Kungsbacka vid ett möte med seniorer då jag var moderat och Lotta Engberg sjöng. Då intervjuade jag henne och upptäckte med en gång vilken stjärna Dagny är, har Suzanne sagt till Nöjeslivet.

Suzanne Axell relation till Dagny Carlsson

Efter Suzannes första möte med Dagny insåg hon snabbt vilken speciell person hon precis mött. Det säger ju sig självt egentligen, det är inte många som ens lever till över 100 i dag, men desto färre i den åldern har energin att dela med sig av sitt liv på nätet.

Annons

Suzanne blev så imponerad att hon ville göra ett reportage, och framförde förslaget till sin projektledare.

– Jag sa till henne direkt att Dagny är fantastisk. Hon kommer bli jordens snackis men då fick jag till svar att hon ”kan ju dö när som helst”. Så jag frågade om vi kunde sända programmet även om någonting skulle hända henne.

Suzannes Axells planer med 109-åriga Dagny Carlsson

Dagny insjuknade strax efter hennes födelsedag och bor därför numera på ett särskilt boende för äldre, och nu har Suzanne Axell äntligen kunnat besöka sin kära vän.

Till Nöjeslivet berättar Suzanne att Dagny äntligen är alert igen, och att hon längtar efter att komma ut och se världen.

– Jag vill ha roligt, sa Dagny bestämt till mig, säger Suzanne.

En av anledningarna till att Suzanne besökte Dagny på äldreboendet var för att 109-åringen ska vara med i ett segment i Fråga doktor, som Suzanne fortsatt håller i trots att hon hoppat av som programledare i programmet.

– 109-år gammal ville ta emot ett besök av mig och fotografen Erik Rönnqvist – det känns mycket hedrande. Vi gillar varandra, den härliga och fina krutgumma, och jag!

Foto: TT

Annons