Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axells missnöje mot Kristallen – fick nobben: "Känner mig ledsen"

02 sep, 2022, 14:00 

Nu berättar programledarstjärnan om besvikelsen.

Annons
Susanne AxellBrand logo
Susanne Axell

Suzanne Axell är en av våra mest folkkära programledare genom tiderna, och det var i SVTs Fråga doktorn som hon kanske gjorde allra störst avtryck. Men allt det goda har ett slut, och efter 36 säsonger och totalt 617 avsnitt lämnade Suzanne över programledarrollen till Sofia Rågenklint.

Men än finns det nånting som grämer henne, från tiden med Fråga doktorn, berättar hon för Svensk Dam.

Mammans otäcka olycka

Det är få som kan skryta med en sådan plikttrogenhet som Suzanne besitter. Under sina otaliga år i rutan var hon bara sjuk en endaste gång. En hel del hårt arbete alltså, och Suzanne har tidigare berättat för Svensk Dam om sitt beslut att lämna programmet.

– Det är så lätt att bränna ut sig i det här jobbet. Jag vill ju inte pendla 160 mil i veckan längre och det var därför jag sa upp mig. Nu måste jag försöka ta det lite lugnt mellan varven så att jag inte går in i väggen, sa hon då.

Nu har programledaren fått njuta av en lugn sommar, men en jobbig skada i familjen tog mycket tid och energi.

Annons

– Tyvärr så gick min mamma och ramlade i maj, och bröt lårbenet på tre ställen, så det har varit mycket extra jobb. Man får kladda på lite extra smink för att se pigg ut. För övrigt har det varit en jättebra sommar, men man blir ju orolig för sin gamla mamma, säger hon.

Blev aldrig nominerad

Under torsdagskvällen befann sig Suzanne på festligheter! Hon hade tagit sig till Cirkus i Stockholm, där årets upplaga av tv-galan Kristallen gick av stapeln. Hon är visserligen inte aktuell i något nytt program som tävlade om att knipa en kristall, men var vid gott mod ändå.

– Jättekul och jättehärligt att det får bli fest igen efter corona-åren! sa en sprudlande Suzanne när Svensk Dam träffade henne på röda mattan.

Kanske för att hon blivit lite van, för faktum är att inte ens under hennes 18 år med Fråga doktorn fick hon chansen att gå på galan med chansen att vinna.

– Synd att under 18 år så fick inte Fråga doktorn en nominering ens en gång, det kan jag känna mig lite ledsen över faktiskt för, säger hon.

Suzanne Axell i Fråga doktorn
Trots lång och trogen tjänst blev det ingen Kristall.

Foto: TT/Svensk Dam/SVT

Annons