Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axells stora bakslag efter Fråga doktorn – förlorar allt

19 sep, 2023, 15:00 
Suzanne Axell
Suzanne Axell var med om ett dråpslag i tv.
Annons

Suzanne Axell var programledare för Fråga doktorn i 18 år. Det får sägas vara en era! Och många blev mycket riktigt bestörta när Suzanne meddelade att hon skulle lämna rollen.

– Det är så lätt att bränna ut sig i det här jobbet. Jag vill ju inte pendla 160 mil i veckan längre och det var därför jag sa upp mig. Nu måste jag försöka ta det lite lugnt mellan varven så att jag inte går in i väggen, har Suzanne sagt i en intervju med Svensk Dam.

– Jag är oerhört tacksam för det enorma gensvar som jag får fortfarande från människor som vill se mig och höra mig och som frågar efter mig.

Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Suzanne Axell dyker upp i tv igen

Men nu syns Suzanne återigen i tv. Hon har gästat långköraren Jeopardy, som numera körs i Discoverys regi med komikern och skådespelaren Mikael Tornving som programledare.

Annons

Tyvärr blev det ingen succé för den så allmänbildade Suzanne, som gjort bra ifrån sig i Filip&Fredrik-satsningen Alla mot alla, där hon gick hem med slutsegern tillsammans med David Sundin.

Suzanne tävlade mot författaren och programledaren Martina Haag och skådespelaren Peter Magnusson. Inför finalen låg hon på andraplats, bakom suveräna Martina.

Så här såg pengafördelningen ut:

Martina på 6000 kronor. Hon satsade rubbet.

Suzanne på 3000 kronor. Hon satsade tusen kronor.

Peter på 1700 kronor. Han satsade allt, precis som Martina.

Kategorin för finalen var "Prisade tv-serier".

– Jag hade hoppats på Forsytesagan eller Downton Abbey, det hade varit kul. Jag är stark på de historiska grejerna, säger Suzanne i programmet.

Suzanne Axells stora nederlag

I Jeopardy är format som bekant omvänt. Det är programledaren som kommer med svaren och deltagarna som ska leverera frågorna.

Så här löd finalsvaret:

"Damian Lewis är med i första säsongerna av denna serie där CIA-agenten Carrie Mathison, spelad av Claire Danes, står i centrum."

Korrekt fråga var "Vad är Homeland?" Den ende som kunde det var Peter Magnusson, som jobbade sig upp från en jumboplats till segern i absolut sista omgången.

Suzanne gissade på CSI, vilket var fel, men hon undvek sistaplatsen eftersom Martina svarade blankt. Men det måste ändå ha varit surt för Suzanne att gå förlorande under programmet.

Bättre lycka nästa gång, Axell!

Annons