SVD avslöjar! Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola

En infekterad konflikt utspelar sig på prinsessan Estelles blivande skola Campus Manilla. Rektorn har tvingats bort och föräldrar är i uppror, rapporterar Dagens Nyheter. Nu kan Svensk Damtidning avslöja att en av Sveriges mest inflytelserika finansfamiljer väljer att flytta sina barn från skolan

Det var i mitten av maj i år Svensk Damtidning kunde berätta att prinsessan Estelle skulle börja i förskoleklass på Campus Manilla i Stockholm. Det var en nyhet hovet också bekräftade.

Skolan ansågs perfekt för prinsessan, då de har obligatorisk dans i förskoleklasserna och privata kockar som lagar skolmaten.

Skolan som ligger på natursköna Djurgården anses som en av Sveriges mest prestigefyllda skolor och har en av de längsta antagningsköerna i hela landet. Såväl personer från ledande näringslivsfamiljer och vänner till kungafamiljen har barn som går på skolan.

Men nu stormar det kring Campus Manilla.

En konflikt mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer har eskalerat efter att rektorn Maija Möller Grimakova tvingats sluta. Föräldrar som har skänkt miljontals kronor till skolan kräver att rektorn återinsätts – och att styrelsen avgår, skriver Dagens Nyheter.

Tidningen avslöjar samtidigt skolan låtit flera barn till berömda miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor.

Konflikten och krisen ska inte ha någonting med att prinsessan Estelle ska börja på skolan efter sommaren. Och hovet, som inte kommenterar konflikten i sig, försäkrar att planerna för prinsessans skolgång står fast.

Läs mer: Bildextra! Så såg det ut när Victoria började skolan

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip gick sina flesta år i grundskolan på en annan privat skola – Carlssons skola på Östermalm i Stockholm. Även där är kön enormt lång för att få en plats.

Läs mer: Hovet bekräftar – här ska Estelle gå i skolan