Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sven-Bertil Taube rörde alla till tårar i Så mycket bättre: "Overkligt"

12 nov, 2022, 16:00 

Sven-Bertil Taubes tolkning i Så mycket bättre lämnade inte ett öga torrt.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Den folkkäre artisten Sven-Bertil Taube har gått ur tiden – 87 år gammal.

Sven-Bertil somnade in i London på fredagen, uppger hans manager Anders Ramstedt för TT.

Under lördagen har flera artister delat fina ord och hyllningar. Bland annat minns Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Jenny Berggren och Niklas Strömstedt den fina tid de hade tillsammans med Sven-Bertil i Så mycket bättre.

Sven-Bertil Taube medverkade i Så mycket bättre 2015 tillsammans med Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Ison Glasgow, Felipe Leiva Wenger, Andreas Kleerup och Jenny Berggren.

Sven-Bertil Taube rörde alla till tårar i Så mycket Bättre

Många blev positivt överraskade när Sven-Bertil valde att vara med i TV4-programmet som går ut på att svenska artister tolkar varandras låtar.

Annons

Och vilka fantastiska tolkningar han gjorde. Många av hos minns tolkningen av Miriam Bryants låt Serendipity – där inte ett öga var torrt när Sven-Bertil sjungit klart.

Under inspelningen av programmet kom alla artister väldigt nära varandra. Speciellt Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube fick en varm och fin relation.

Miriam och Sven-Bertil fick en fin relation under Så mycket bättre.

Miriam Bryants ord om Sven-Bertil Taube: "Den sista gentlemannen"

Under lördagen har flera av artisterna från säsongen delat med sig av sin sorg efter Sven-Bertils bortgång, och även de fina minnen de har av honom.

"Vila i frid och musik min vän, den sista gentlemannen♥️sista gången du stod på scenen var när du gästade mig på strandvägen i april 2019, det är overkligt att jag fick dela den stunden med dig, och så många fina stunder innan det också. Du sa till mig att jag får svordomar att låt vackra, men du, fick allt att låta vackert. tack för allting♥️jag kommer att tänka på dig ofta. mina djupaste kondoleanser till familjen♥️", skriver Miriam Bryant.

Annons

– Jag kommer minnas honom som en fin vän och en stor och självklar del av svensk musikhistoria. Han var en av de mest omtänksamma jag känt. Han var respektfull, omtänksam, varm, erfaren och värdig, säger Lisa Nilsson till Expressen på lördagen.

– Det är som man varje ögonblick man umgåtts med honom de senaste tio åren har varit medveten om att det är på låns. Man har varit medveten om att det varit ett privilegium.

"Du var en estradör, kanske den allra sista riktigt stora och det var alltid ett spännande äventyr att vara i din närhet. Historierna, språket och ditt alldeles egna sätt att formulera dig kring både smått och stort. Vänlig och nyfiken, humoristisk och snabb i tanke och replik. Du kommer alltid att vara saknad. Segla fint! Vi ses längre fram Sven-Bertil!", skriver Niklas Strömstedt.

Annons

"Astri ler mot dig nu. Vår tröst. Tack för allt du alltid är för oss. Nu evigheter du i himlen❤️ Vi ses kära kära Sven-Bertil Taube", skriver Jenny Berggren.

Annons