Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sven-Ingvars-sångarens hustru talar ut – sanningen om äktenskapet

02 sep, 2022, 17:30 
Indra Nordemar
Dansbandsprofilens fru bryter tystnaden om äktenskapet.
Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

I över 60 år var Sven-Erik Magnusson frontfigur för det ikoniska dansbandet Sven-Ingvars. Men 2017 gick han tragisk bort i sviterna av cancer. Hans önskan var att sonen Oscar Magnusson skulle bära musikgruppen vidare, och självfallet uppfyllde han sin pappas önskan.

I 65 år har Sven-Ingvars gjort storsuccé i Sverige. Men allt har inte varit en dans på rosor. Sven-Eriks liv kantades även av en rad olyckliga livsöden. Livet i rampljuset ledde honom bland annat till ångest, alkohol, behandlingshem och fängelse.

Nu riktas i stället strålkastarljuset mot sonen Oscar, vars hustru Sara Magnusson nu berättar om livet med dansbandets frontman.

Livet med Sven-Erik Magnusson som pappa

Sven-Eriks missöden påverkade många gånger familjen, vilket Oscar tidigare talat om i Expressen.

Annons

– Vi gick vidare och blev en tajtare familj efter det. Och tittar man professionellt på bandet Sven-Ingvars så fick det en ännu större dignitet, när du tar in den mänskliga sidan i det. Pappa hade på sina axlar att han var en folkkär artist sedan han var typ 14 år och en svärmorsdröm, ofelbar i viss mån. Sedan händer det något och för mig blir det mänskligt. Det kanske blir en intressantare historia, sett i backspegeln.

– Där och då var det inget kul. Men ta Johnny Cash, utan fängelsevistelser och problematik med det ena och det tredje så hade det kanske inte varit lika tungt. Livsöden adderar till helheten.

Sven-Erik med son Oscar Magnusson.

Hustrun om äktenskapet med Sven-Ingvars frontman

Nu är det i stället Oscars familj som lever med Sven-Ingvars sångare.

Annons

I en ny intervju med lokaltidningen NWT berättar hustrun Sara om äktenskapet, och hur de får ihop det med jobb, två småbarn, hund och hus.

– Vi är ett bra team, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag har en man som är borta mycket på helger, men som är hemma på veckodagar och sköter mycket av lämning och hämtning.

Sara är företagare och delägare i ett bemanningsföretag, vilket även det är tidskrävande. Men för sin makes skull har hon gett upp ett och annat. Hon är uppvuxen i Säffle och kunde tidigare aldrig föreställa sig att flytta till en mindre ort. Men vad gör man inte för kärleken...

Sedan elva år tillbaka har familjen bott i Borgvik, en liten ort i Värmland. Men det verkar trots allt som att det ändå blev lyckosamt för båda parter.

– Det dök upp ett drömhus vid vattnet så vi slog till. Att komma hit efter en jobbig dag är så himla skönt. Det är tyst men det finns ändå folk runt om.

Foto: TT

Annons