Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenne Hedlunds ärliga ord om exfrun Lotta före sin död – var vänner in i slutet

03 dec, 2022, 16:00 
Indra Nordemar

Svenne Hedlunds relation till exfrun Lotta var stark in i det sista.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Det var tidigare under dagen som svenska folket nåddes av det tragiska beskedet att popikonen Svenne Hedlund tagit sitt sista andetag, 77 år gammal.

Redan på onsdagen fick han åka in akut till Värnamos lasarett, men somnade in under lördagsmorgonen.

– Hans dotter och barnbarn var på plats, berättar vännen och kollegan Ulf Stjernbo för Aftonbladet.

Svenne ska ha insjuknat i covid, repat sig, men dessvärre inte blivit helt återställd. Och nu har Sverige mist en av 60-talets stora ikoner. En av alla som nu sörjer Svenne är hans exfru Lotta Hedlund, 78, som han hade en nära relation till ända in i slutet.

Svenne Hedlund och exfrun Lotta – makar i 45 år

Ex-makarna bildade popduon Svenne & Lotta sent 60-tal och fann då kärleken i varandra. 1969 gifte de sig och höll ihop i hela 45 år. Men 2014 kom chockbeskedet att de skulle skilja sig – som makar men inte som vänner.

Annons

– Vi har aldrig varit ovänner och det är stort. Vi kan fortfarande umgås och i julas samlades 26 barn, barnbarn och barnbarnsbarn i min villa. Då fanns förstås Lotta med, sa Svenne till Hemmets Journal 2020.

Svenne och Lotta Hedlund, 1970.

Svennes ord om Lotta före sin död

Och på det spåret fortsatte det. Så sent som i fjol berättade Svenne för Expressen om deras starka relation och livet som ex-makar ihop i småländska Sävsjö.

– Ja den är god. Hon var här senast i går. Jag har ju rätt stor familj här i stan också. Äldsta dottern bor ju här och hennes ex, och våra barnbarn och hennes barn, som i dag är vuxna. Så vi har ju ett ganska bra familjeumgänge och det är klart att mormor ska vara med också. Så det har inte blivit några problem tack och lov.

Svenne var förutom frontfigur i Svenne & Lotta även ansiktet utåt för populära bandet Hep Stars, som han bildade med Benny Andersson på 60-talet, innan Benny efter fem år gick vidare med Björn Ulvaeus och Abba.

Svenne Hedlund blev 77 år gammal.

Foto: TT

Annons