Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svennis svårt sjuk i cancer – berättar själv: ”Har i bästa fall ett år”

11 jan, 2024, 08:08 
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är svårt sjuk i cancer.
– I bästa fall har jag ett år, säger han i Söndagsintervjun i P1.
Annons

Förra året bestämde sig Sven-Göran ”Svennis” Eriksson för att återvända till fotbollen. Tränarikonen, som är en av Sveriges mest framgångsrika tränare, klev då in som ny sportchef i Karlstad Fotboll.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Men det dröjde inte länge innan Svennis lämnade uppdraget. Orsaken var att Svennis drabbats av hälsoproblem och att han genomgår behandling, men vad för sjukdom han drabbats av ville han då inte gå in på.

– Jag vet vad jag har och jag har en sjukdom. Det jobbas på att göra det bättre och det är som det är, sa Svennis till Sportbladet förra året.

Annons
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är svårt sjuk i cancer.

Svennis svårt sjuk i cancer: ”I bästa fall ett år”

I Söndagsintervjun i P1 berättar nu Svennis att han är svårt sjuk i cancer.

– Alla förstår ju att jag en sjukdom som inte är bra, och alla gissar att det är cancer och det är det, säger han i intervjun och berättar att han i bästa fall har ett år kvar att leva.

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre.

”Den största motgången”

Sjukdomen upptäcktes efter att Svennis plötsligt fallit ihop, berättar han. Undersökningar på sjukhuset visade att han hade drabbats av stroke och cancer i bukspottkörteln.

Annons

Trots det tunga beskedet försöker Svennis se ljust på framtiden och att han kommer försöka lura hjärnan att han mår bättre än vad han egentligen gör.

– Se det positiva i saker och ting, gräv inte ner dig för motgången. För det här är den största motgången givetvis, men gör något bra av det, säger han.

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson försöker se det positiva i saker och ting.

Foto: TT

Annons