Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk Damtidning avslöjar! Birgitta Härenstam och Erik Penser är ett par

27 sep, 2017, 22:00 
AvAnna von Koch
"Det är en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar."
Annons

Finansmannen och Eslövssonen Erik Penser, 75, och Birgitta Härenstam, 71, har funnit varandra.

– Vi har det trevligt tillsammans. Vi har samma intressen, värderingar och vänner, säger Erik Penser till Svensk Damtidning.

Erik blev änkeman i november förra året när hustrun Lillemor gick bort efter en kortare tids sjukdom. Birgitta blev änka när skådespelaren, komikern och tv-personligheten Magnus Härenstam avled i juni 2015 mi sviterna av cancer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Erik och Birgitta har känt till varandra i många år, eftersom de umgåtts i samma kretsar. Efter att Eriks hustru gått bort kände han sig mycket ledsen och ensam. I mars tog han mod till sig och bjöd Birgitta till Operan. Hon tackade ja, och det var början på en ny och härlig tid i deras liv.

Erik Penser äger en galoppbana i England och är god vän med hästintresserade drottning Elizabeth.

– Har man haft ett långt och lyckligt äktenskap som jag, då vill man inte vara ensam utan försöker hitta en ny kvinna. Och jag vet att min hustru Lillemor inte hade velat att jag skulle vara ensam heller, säger Erik.

Annons

Han bor sedan 1970-talet på en gård i Oxfordshire i England, där han driver ett stort jordbruk. Erik äger också en galoppbana i England och så jobbar han tidvis på sin egen bank, Erik Penser Bank i Stockholm.

Sedan han träffade Birgitta har resorna till Stockholm dock blivit fler. När vi hörs på telefon är Birgitta och hälsar på i England och hon säger:

– När man som vi båda har haft ett lyckligt liv är det en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar.

I England passade paret bland annat på att besöka svenska ambassaden i London med anledning lanseringen av Bergman-året 2018, och det var då de fångades på bild tillsammans.

Birgitta Härenstam är en av drottning Silvias allra närmsta väninnor.

Av Anna von Koch

Foto: IBL

Annons