Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svensk ilska mot Fridolina Rolfö för bilden precis efter slutsignalen: "Så provocerande"

15 aug, 2023, 12:15 

Många tycker att Fridolina Rolfö stod för ett snedsteg efter slutsignalen i förlusten mot Spanien.

Annons

Sverige var snubblande nära att tvinga Spanien till förlängning i VM-semifinalen. Rebecka Blomqvist hade lyckats kvittera i 88:e minuten efter att spanjorskorna tagit ledningen via ett mål från Salma Paralluelo.

Men så kom ett drömmål från Olga Garmona, som fick iväg ett skott som formstarka Zecira Musovic inte klarade av. 2-1 blev också slutresultatet – och den svenska gulddrömmen var definitivt död.

5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotbollBrand logo
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotboll

Svensk ilska mot Fridolina Rolfö efter bilden

Fridolina Rolfö har varit en av nyckelspelarna för Sverige och blivit något av en publikfavorit. Men hennes beteende efter slutsignalen har naggat det goda ryktet i kanten hos vissa av fotbollsälskarna.

På en bild som mästerskapets officiella konto publicerat poserat Fridolina glatt med Aitana Bonmati, som hon spelar tillsammans med i klubblaget FC Barcelona. Bilden visar hur Fridolina bär den betydligt mindre Aitana i sin famn, och lagkamraterna har bytt matchtröjor med varandra.

Annons

Men fotboll är dödligt allvar för väldigt många. Det visar kommentarerna som riktats mot Fridolina på grund av bilden i fråga.

"Ae men nu går topplocket. Avgå alla", skriver komikern och fotbollspoddaren Marcus Thapper.

"Det här var väl inte helt nödvändigt?", skriver GP-journalisten Andreas Johnsson.

"Du kan inte ställa upp på denna bilden när du torskat en VM-semifinal. DU KAN INTE", skriver tränaren och videoanalytikern Fabian Andersson.

"Fy fan i helvete va provocerande. Att ställa upp på en sån där officiell bild efter ett uttåg i VM-semi är så jävla jävla inte okej nånstans", skriver komikern Eric Sporrong.

VM 2023: Sverige förlorade mot Spanien

Det finns dock avvikande röster, som påpekar på att detta illustrerar idrottens finare sidor – gemenskapen som överlever trots att man är rivaler på plan.

Annons