Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska artisten försvunnen i USA - vänner och familj vädjar efter hjälp

18 aug, 2023, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Camela Leierth
Camela Leierth och medbandmedlemmarna Andreas Unge och Johan Carlberg från rockgruppen Dead Scarlet.

Svenska artisten har varit försvunnen i sju veckor.

Annons
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Den svenska musikern Camela Leierth försvann för sju veckor sedan i Beverly Hills. Hon är mest känd för sin medverkan på bandet Kents album Tillbaka till samtiden samt som låtskrivare till Katy Perrys låt Walking on air. Nu går vänner och familj ut och söker efter den försvunna artisten.

Sågs senast för sju veckor sedan

Camela sågs senast i Beverly Hills den 29 juni enligt den kaliforniska justitiedepartementets sida för försvunna personer.

En anmälan om Camelas försvinnande gjordes när hennes syster Lisa, som bor i Sverige, inte hade hört av henne på flera veckor och därför kontaktade vänner i USA för att hjälpa till att hitta henne, skriver The Independent.

Sedan hennes försvinnande har varken Camela, hennes bil eller hennes 19-åriga katt synts till, förklarar tidningen.

Camela Leierth
Camela Leiert har saknats i sju veckor.

Lisa har skapat en insamling på GoFundMe i hopp om att finna systern. Insamlingen är i skrivande stund uppe i över 25 000 kronor och i beskrivningen till insamlingen skriver Lisa bland annat att "vi är mycket oroade över hennes säkerhet och trots våra ansträngningar har den lokala polisen inte lyckats hitta henne". Samt att "de pengar vi samlar in kommer att användas för att erbjuda en belöning och täcka kostnader såsom utgifter för privatdetektiver".

Annons

Vännerna vädjar efter hjälp

Även flera av Camelas vänner har varit ute på sociala medier för att vädja om hjälp i letandet.

"Detta är en personlig vän till mig. En bästa vän. Folk frågar, så JA! DELA GÄRNA - HJÄLP BEHÖVS! Min kära vän i över 25 år är försvunnen.", skriver vänner Liz Montgomery i ett inlägg på Instagram.

"Vår vän #CamelaLeierth är fortfarande försvunnen, och det har gått 7 veckor sedan hon försvann spårlöst. Om du tror att du har sett henne eller vet något om var hon befinner sig, vänligen kontakta Beverly Hills Police Department omedelbart och nå ut till mig @iamceciliafoss och/eller @lizmontgomery här. Hennes familj och vänner är OERHÖRT oroliga för henne.", skriver norska skådespelaren och vänner Cecilia Foss på Instagram.

Den 48-åriga musikern hade blivit vräkt från sin lägenhet någon gång före sitt plötsliga försvinnande eftersom hon inte hade kunnat betala hyran, enligt vänner. Det är inte klart exakt när hon blev vräkt eller var hon befann sig efteråt, skriver The Independent.

Annons