Charlotte Perrellis lyxhus med kärleken – kostar över 100 miljoner

16 nov, 2021, 18:00 
AvLinus Brännström
Charlotte Perrellis och Anders Jensens lyxhus

Herrgårdar, specialbyggda fjällhus och 50-miljonersvillor.
Så bor några av Sveriges största stjärnor – privata bilderna visar lyxen.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

De har dragit in miljoner under sina karriärer – och de ser till att unna sig.

Så här bor några av våra största artister, idrottare och kändisar.

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen har en rad exklusiva boenden.

Charlotte Perrellis gigantiska lyxhus – värda över 100 miljoner

Schlagerstjärnan Charlotte Perrelli, 46, har gjort sig känd för sina superlyxiga boenden. Till vardags bor hon och familjen i en enorm villa i exklusiva Djursholm utanför Stockholm.

Kåken på 800 kvadratmeter köptes för 20 miljoner kronor – den var då nedgången och Perrelli har sedan dess låtit totalrenovera den. I dag värderar bostadssajter på nätet fastigheten till 51 miljoner kronor – även det är förmodligen i underkant.

– Anders skojar ibland om att det tar honom en kvart att gå från köket och tv-rummet och tillbaka. Han brukar också säga att han vill flytta in på hotell de dagar jag inte är hemma eftersom allt känns så stort, har hon berättat för Kvällsposten.

Annons

Charlotte Perrelli och hennes 44-årige make Anders Jensen, vd för Ryds bilglas, har också låtit bygga ett stort och lyxigt fritidshus i Åre – dessutom köpte de 2019 en exklusiv villa i spanska Marbella. Det huset är 745 kvadratmeter stort med en 545 kvadratmeter terass och en 50 kvadratmeters "infinity pool" med havsutsikt. Medieuppgifter gör gällande att prislappen ska ha legat på 50 miljoner kronor.

– Det tog oss över två år och vi har säkert kollat på mellan femton och tjugo hus innan vi hittade rätt. Men när vi kom hit så kände både Anders och jag att det här är precis vad vi letat efter, berättade Perrelli för Aftonbladet när affären blev känd.

Zlatan Ibrahimovics superdyra husaffärer

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 40, har investerat i en rad fastigheter genom åren. Som lyxillan i Malmö som han köpte för 30 miljoner och sedan renoverade för 30 miljoner till – något som visade sig bli en riktig förlustaffär då han sju år senare sålde huset till hockeyproffset Carl Söderberg för just 30 miljoner.

Annons

Zlatan har också ägt en exklusiv villa på Resarö i Stockholms skärgård som han 2019 sålde för 32 miljoner.

Zlatan med kärleken Helena Seger, 51.

Familjens hem i Stockholm är i dag en före detta kyrka på Östermalm i Stockholm – den köptes 2012 för 42,8 miljoner kronor av ett bolag som leds av Zlatans mamma Jurka Gravic. Fastigheten genomgick sedan omfattande renoveringar innan den 2015 såldes till Zlatan som privatperson för 110 miljoner kronor – den gamla kyrkan är i dag ett townhouse med en boyta på 1 000 kvadratmeter fördelat på flera våningar.

Zlatans 110 miljoners hus i Stockholm.

Zlatan Ibrahimovic äger också en rad fastigheter i fjällen. Bland annat ett treplanshus i Åre som han låtit specialbygga.

Annons

– Det skulle lika gärna kunna stått i Aspen, Colorado, eller kanske varit med i en Bondfilm. Diskret från gatan men med magisk utsikt och smart placerad nära Stordalens hotell. Ur ett mäklarperspektiv har det alla ingredienser för ett maximalt värde, har mäklaren Niklas Berntzon sagt till Expressen.

Camilla Läckberg och Simon Sköld.

Camilla Läckberg lyxrenoverade i ett år

Sommaren 2020 köpte deckardrottningen Camilla Läckberg, 47, och Simon Sköld, 34, en stor grosshandlarvilla i Tyresö utanför Stockholm. Prislappen var saftiga 25 miljoner kronor men det nära 400 kvadramteter stora huset, som ligger på en udde, hade troligen kostat betydligt mer om det varit i bättre skick. Det hindrade dock inte Läckberg som omedelbart satte igång en omfattande renovering som pågick under ett år.

Annons

– De gick in med stora släggan i måndags. Det har inte renoverats på väldigt länge, så det behöver göras – allt från grunden, taket, isolering och rör. Men vi ska behålla husets grundstomme och själ, sa Läckberg till Expressen i augusti förra året.

I somras var så Villa Lumos, som paret döpt huset till, klart – komplett med egen logotyp och grafisk profil. Läckberg och Sköld har sedan delat med sig av en rad bilder på resultatet i sociala medier.

När de tröttnar på lantlivet har Läckberg och Sköld också en stor våning på Södermalm i Stockholm. Camilla Läckberg köpte den 237 kvadratmeter stora lägenheten med en takhöjd på 4,5 meter för 24,5 miljoner 2017 och har genomfört en massiv renovering även där.

Tre generationer framgångsrika kvinnor med lyxiga hem.

Wahlgren-Ingrosso-kvinnornas drömboenden

Pernilla Wahlgren, 53, har varit känd i hela sitt liv men de senaste åren har hon varit hetare än någonsin och gjort miljonvinster tack vare sina scenshower, tv-programmet Wahlgrens värld och sin podd.

Annons

Sedan många år bor hon i ett kedjehus på Lidingö men nu är hon i färd med att bygga en riktig drömkåk i samma exklusiva område. På Instagram har hon delat med sig av ritningarna på jättevillan som hon hoppas kunna flytta in i under 2022.

Pernilla har också berättat att barnen har fått komma med önskemål:

– Det är ett jätteprojekt. Jag vet hur jag vill ha det, och har satt ihop en moodboard med det finaste kök, vardagsrum och fasad jag kan tänka mig. Det kommer önskemål från barnen också – Benjamin vill ha gym och plats för flygel, Bianca vill ha en pool, har hon sagt till Expressen.

Och kanske flyttar hon in ensam till det nya huset – efter många år som singel träffade hon tidigare i år kärleken igen i Christian Bauer, 55.

Pernilla Wahlgren äger också ett lyxigt semesterhus på spanska solkusten. Casa Rosa kalla hon det rosa huset som hon köpte 2018 och som sedan dess flitigt figurerat i hennes sociala medier.

Annons

På solkusten bor också mamma Christina Schollin, 83, och pappa Hans Wahlgren, 84. De har ett boende i Nerja där de tillbringar vinterhalvåret.

Resten av tiden bor paret i en villa med strandtomt på Norra Lagnö i Värmdö kommun. Fastigheten har ett sammanlagt taxeringsvärde på 10,1 miljoner kronor, enligt Expressen. Bostadssajter på nätet värderar det 263 kvadratmeter stora skärgårdshuset till runt 20 miljoner kronor.

Även Pernillas välkända dotter Bianca Ingrosso, 26, har skaffat sig ett boende i Spanien men på ön Mallorca där hennes pappa Emilio Ingrosso, 56, lever med Åsa Ingrosso, 46, sedan många år.

Bianca avslöjade tidigare i år att hon investerat i en lyxig lägenhet i Palma. Lägenheten är just nu under produktion och väntas bli inflyttningsklar 2022 – i väntan på det hyrde Bianca Ingrosso och hennes vänner i somras en villa på ön i två veckor. Prislappen för det landade, enligt Hänt, på 385 000 kronor.

Annons

Hemma i Stockholm bor Bianca Ingrosso – vars bolag i fjol gjorde en vinst på över 200 miljoner kronor – i en 97 kvadratmeter stor lägenhet på Östermalm. Hon ska ha köpt den för över 10 miljoner kronor 2019 och har sedan dess genomfört en omfattande renovering.

Lottas och Doktor Mikaels 300 kvadrat stora kärleksnäste

Artisten och programledaren Lotta Engberg, 58, och tv-läkaren Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, har charmat hela Sverige med sin kärlekshistoria det senaste året.

Paret fann varandra efter en offentlig flirt och sedan dess har det gått snabbt – snart hade de sålt sina respektive hus och flyttat ihop.

Mikael Sandström bodde tidigare i en spektakulär villa på 375 kvadratmeter i Hallstahammar med bland annat inomhuspool och möjlighet att grilla i vardagsrummet. Han fick 5,1 miljoner när han sålde huset.

Lotta Engberg bodde i sin tur i en 172 kvadratmeter stor villa utanför Göteborg, ett hus som bland annat synts i TV4:s "Anders knackar på", som hon sålde för 4,9 miljoner kronor.

Lotta Engberg och Mikael Sandström hemma i sin villa.

Tillsammans köpte de sedan en villa några mil utanför Göteborg med en total area på 300 kvadratmeter. Dokument från affären, som ägde rum i början av året, visar att kändisparet betalade 8,75 miljoner kronor.

Annons

För det fick de bland annat tre våningar, pool och biorum.

– Vi hittade ett hus som var mycket både "Mikael och Lotta", ligger nära skogen med väldigt vacker natur omkring. Båda har ett jättestort behov av att koppla av i naturen, har Lotta Engberg berättat för Allas.

Och de verkar dessutom ha gjort en bra affär – bara ett drygt halvår efter köpet värderas parets hus nu till 9,9 miljoner kronor.

Persbrandts och Lundells uppgörelse om herrgården

Skådespelaren Mikael Persbrandt, 58, och journalisten Sanna Lundell, 42, lever med sina barn på en gigantisk herrgård utanför Stockholm. Boningshuset på Stora Lundby gård är 500 kvadratmeter stor och ägorna är totalt 40 hektar.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.

Gården köptes 2016 för 14,4 miljoner kronor.

– Jag äger 20 procent av den, han äger 80 procent. Alla investeringar vi gör så lägger jag in 20 procent och han 80. Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra. Att man inte ska blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi och pengar, har Sanna Lundell berättat i podden Fundamentalt.

Annons

I ett reportage i Sköna hem beskrivs stilen i herrgården – en blandning av arvegods, auktionsfynd, lyxiga designmöbler och mängder av konst.

– Ett generellt inredningsknep är väl att hemmet måste innehålla lite konstiga saker? Som känns. Så att det inte bara är snyggt, dyrt och "cleant". Som det gröna skåpet som har stått uppe på gården i Jämtland där jag växte upp. Eller leopardfällen från Mickes mamma, som hon fick av en gitarrist från Senegal som hon hade en affär med på 70-talet, säger Sanna Lundell till inredningstidningen.

Annons