Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska stjärnan William Poromaa i bråk – vägrade vara tyst i SVT-intervjun

04 jan, 2024, 19:30 

William Poromaa väljer nu att berätta sanningen.

Annons

William Poromaa är van att ta sig fram i skidspåren som om det inte fanns någon morgondag. När han tar i med stavarna går det oftast undan och med sin skicklighet har han blivit en sann skidstjärna.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Att göra en Stina Nilsson, byta från längdskidor till skidskytte, är inte aktuellt. Faktum är att William inte är något större fan av skidskytte och rentav ogillar sporten.

– Jag har väldigt svårt för skidskytte som sport, det har jag haft sedan jag var liten, säger William Poromaa i SVT:s ”Kallprat”.

Annons
William Poromaa
William Poromaa är tydlig med vad han tycker om skidskytte.

William Poromaas hårda ord

William fortsätter med att beskriva sporten som ”lite beige” och får då frågan om han anser att de som håller med på skidskytte är misslyckade skidåkare.

– Inte misslyckade, men... alltså ja... ”fan, det är lite tufft att åka fort på skidor, så jag provar att skjuta lite grann också. Vila lite emellan”. Lite så känner jag, helt ärligt. Det har jag gjort sedan jag har varit liten.

Ordbråket efter orden i SVT

Orden har nått flera delar av världen. I Frankrike har skidskyttestjärnan Quentin Fillon Maillet lagt upp en fejkad bild på Instagram som visar när skidskyttestjärnorna Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma bär ut William Poromaa från ett dansgolv.

Annons

Poromaa har svarat med att själv lägga upp ett klipp på Instagram där han pikar tillbaka. För Expressen säger han så här om ordbråket:

– Jag har bara sagt vad jag tyckte i SVT. Får man frågan så svarar man som det är.

– Det var någon fransman som skickade någon bild. Jag tror inte han vet riktigt vem han börjat bråka med så jag svarade tillbaka.

William Poromaa
William Poromaa ångrar inte sitt uttalande i SVT.

Foto: TT

Annons