Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sverige varnade i Eurovision – är bara timmar kvar till finalen: "Problem"

Cornelia Jakobs

Foto: TT

Värdlandet Italien har varnat det svenska teamet.

Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
1:39

Efter reklamen: Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

(1:39)

Slå på ljud

Nu är det inte alls lång tid kvar tills vi får se vilket land som vinner den storslagna Eurovision song contest-finalen, bara några ynka timmar. Om nästa års evenemang anordnas i Island, Portugal, ja, kanske till och med i Sverige, vet vi i natt.

Men Sveriges resa i tävlingen har varit stormig. Och nu berättar den svenska delegationen att man fått en varning från värdlandet Italien.

Tittare rasar mot Cornelia Jakobs beteende

I torsdags kvalificerade sig det svenska hoppet Cornelia Jakobs till final i tävlingen, efter stökiga genrep kantade av alla möjliga teknikstrul. Kanske var det därför hon var så glad under natten till fredagens pressträff, eftersom allting faktiskt gick precis enligt plan under den riktiga sändningen.

Cornelia Jakobs blev så pass glad, att hon ställde till med ett riktigt spektakel när det var dags att möta pressen och dra lott för att avgöra Sveriges startplacering i kvällens final.

Bland annat gjorde hon en fiktiv pistol med händerna som hon placerade vid pressträffens konferenciers tinning, och skojade om att hon skjutit honom så han dött, och fick lägga sig platt på marken.

Ett skämt som inte uppmärksammades av alla. Flera menade att det var ett högst olämpligt agerande, med tanke på det hemska krig som pågår i Ukraina just nu.

"Ganska olämpligt beteende med tanke på rådande omständigheter i Europa. Jag gillar Cornelia annars men det här är över gränsen." Skriver en användare.

"Men ärligt hon är bara så otroligt pinsam, barnslig. Dessutom är det ett riktigt olämpligt beteende särskilt nu med allt det fruktansvärda som sker i Europa. " Instämmer en annan.

Cornelia Jakobs
Foto: IPA/TT

Italien flaggar

Av allt att döma har däremot inte Eurovison-delegationen bestämt sig för att Cornelia Jakobs beteende var över gränsen, och hon tävlar ikväll enligt plan.

Men tidigare i veckan har det italienska tv-bolaget RAI som anordnar tävlingen varnat Sverige, rapporterar Expressen.

Det hela handlade om en planerad ljusuppsättning, Cornelia har en stor "sol" bakom sig under numret, en ljuscirkel och Tv-bolaget varnade Sverige att det skulle kunna innebära problem att lysa upp den med lampor.

– RAI flaggade för oss att det kunde bli problem att ställa de här ljuskäglorna på golvet för de måste komma rakt framifrån. Därför valde vi att gå på projektion i stället för att kunna säkra det, säger Lotta Furebäck, Sveriges delegationschef till Expressen.

– Det är en stor del av numret, tittarna kanske inte upplever så stor skillnad men för oss är det en säkerhet att veta att den kommer bli röd, grön och pulserande, säger hon.

Cornelia Jakobs

Den gröna "solen", eller pricken, som Cornelia själv kallar den.

Foto: Nderim Kaceli/TT

Foto: TT