Sveriges Radio ber om ursäkt: "Ett mycket olyckligt misstag"

Magdalena Ribbing blev grattad på sin 80-årsdag i Sveriges Radio.Nu ber programmet om ursäkt.

Magdalena Ribbing avled 2017 efter en fallolycka i hemmet. Detta blev vida uppmärksammat i landet, eftersom Magdalena blivit något av en kultfigur. Hennes tips om vett och etikett, som hon främst förmedlade via en kolumn i Dagens nyheter, lärde svenskarna hur man beter sig hänsynsfullt och med takt.

I går kom Magdalena på tal i det populära radioprogrammet Vaken med P3 & P4. Dessvärre berodde detta på en miss från programledaren Jonna Noblin.

– Magdalena Ribbing, hon journalisten och etikettsexperten, fyller tydligen 80 idag. Så stort grattis till henne också! sa Jonna i programmet.

Sveriges Radio ber om ursäkt: “Ett mycket olyckligt misstag”

Magdalena Ribbing.

Magdalena Ribbing var en väldigt uppskattad skribent.

Svensk Dam har varit i kontakt med Sofia Söderholm, programchef för Vaken med P3 & P4. Hon ger följande kommentar:

– Magdalena Ribbing medverkade ofta i radion och var kunnig, underhållande och mycket sympatisk. Hon förtjänar att uppmärksammas, men inte på det här viset. Vaken med P3 & P4 ber om ursäkt.

Magdalena Ribbing var vän till kungafamiljen

Magdalena Ribbing var en person med täta kopplingar till den svenska kungafamiljen. Hon gav kungabarnen lektioner i vett och etikett när de skulle börja representera vid olika officiella middagar och högtidssammankomster.

Sex dagar före sin död höll hon ett föredrag på Slottet om “Kunglig fritid” och hon fick vid upprepade tillfällen gästa olika kungliga sammankomster.