Sveriges största rappare är död – nu stöttas Einars flickvän efter mordet: "Mitt hjärta blöder"

Nils Grönberg, Einar, har blivit mördad 19 år gammal. Nu berättar flickvännen Alexandra om sorgen.

Slå på ljud

Fy, var ska man börja? En 19–åring som hade hela livet framför sig, men plötligt tog livet slut när Einar blev brutalt mördad med skott i både huvud och bröst. Den 21 oktober fick Sverige säga farväl till landets största rappare.

Det är många som nu sörjer Nils Grönberg, aka Einar. Sedan hans genomslag med låten "Katten i trakten" har han kommit att bli en av Sveriges absolut största artister. Han var endast 16 år när han slog igenom, och nu tre år senare, har han mist sitt liv.

Einars flickvän Alexandra – orden efter mordet

Att det är sorgligt, vad som hänt, kan nog de flesta skriva under på. Men de som stod honom närmast bär nu på en tyngd som inte någon borde bära.

En av dem är flickvännen Alexandra. Och alla de som varit kära någon gång, kan ju kanske förstå hur det skulle kännas att förlora den man älskar så innerligt.

Nu delar hon med sig av sin sorg.

"För en vecka sen fick himlen hämta hem sin finaste ängel. För en vecka sen blev jag bestulen på min bästavän, mitt livs kärlek och den mest guldhjärtade personen jag känt i hela mitt liv. Min saknad för dig är obeskrivlig och jag kommer aldrig kunna acceptera att du inte lever kvar med mig. Alla minnen vi skapat och alla vi hade kvar att uppleva, men inte mer hann. Du höll ditt huvud så högt intill det sista, hanterade alla motgångar med klass och det kan ingen nånsin ta ifrån dig.

Du har berört hela svenska folket och du ändrade stämningen i varje rum du satte din fot i. Du skapade vad som idag är svensk musik. Du öppnade alla dörrar och bröt dig igenom dom som du ej kunde få nyckeln till. Finns inte en enda sekund du var rädd för att vara dig själv och du lärde mig att älska mig själv och ta vara på allt jag har omkring mig. Du har lärt mig allt jag kan och skapat karaktären jag är idag. Du behandlade och tog hand om mig som en prinsessa och gav mig mer än vad nån tjej nånsin skulle kunna drömma om.

Mitt hjärta blöder och att jag inte kan göra nått för att få dig tillbaka förstör mig. Men jag lovar att ta hand om allt, allt du ville göra, se allt du ville se och uppnå det du inte hann själv.

Ord kan inte beskriva nånting. Verkligen ingenting alls. Jag saknar dig så mycket och jag älskar dig ännu mer. Spara lite plats åt mig tills min dag är kommen. Vi ses snart, flyg högt och THE SKY ISN’T THE LIMIT.

Ska göra dig så stolt. Gud förlåt och bevara honom. Din Alexandra."

Einars flickvän stöttas – efter dödsfallet

Einar var som ovan sagt otroligt uppskattad inom musiken. Så när hans ljus släktes, släktes även ett ljus i Sveriges musikvärld. Men trots att det är tungt för mig, dig, och svenska folket, så är det troligtvis tyngst för hans familj, inkluderat hans flickvän.

Nu får hon, flickvännen Alexandra, stöd från resten av världen. Ingen ska behöva gå igenom något som detta!

På Instagram är det flera som skriver liknande meddelanden:

"Han kommer alltid vaka över dig"

"Han är din skyddsängel, alltid med dig"'

"Du är stark Alexandra, vila i frid Nils"

Vila i frid Nils!

Foto: Instagram

LÄS MER: Så var Einárs sista tid i livet – flickvännens bild dagarna innan mordet

LÄS MER: Malou von Sivers i chock – stora tragedin efter tv-bilderna i TV4

LÄS MER: Örjan Ramberg sörjer mordet på Einár – är pappa till hans halvbror